• 04
 • Aug, 08

Zal Sandy Dane met Peace, Love and Ice Cream doorbreken in Nederland?

Sandy DaneHee lezers, jullie mogen even meedenken.

Een week of wat geleden kreeg ik een ietwat brutale reactie op m’n blog van ene Sandy Dane, waarin ze deze totaal off-topic reactie gaf:

Check mn site ww.sandydane.nl

Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze wel eens, en ik begrijp nu wel waarom. 😎 Ik kon het gewoon niet laten die site even te bekijken en kennis te nemen van haar liedjes. Na het luisteren ervan worstel ik al een tijdje met deze vraag: Zal Sandy Dane doorbreken in Nederland?

Sandy Dane – Peace, Love and Ice Cream

Er is online nog niet veel materiaal van deze 22 jarige Nederlandse te vinden en volgens mij heeft ze nog geen album uitgebracht. Wel is Peace, Love and Ice Cream inmiddels op single uitgebracht, en ik las ergens dat het nummer inmiddels al op radio 3fm te horen is geweest.
Het is een dromerig akoestisch nummer, dat opvalt door een meezingbaar refrein. In eerste instantie kon ik er geen fatsoenlijk YouTube filmpje van vinden, maar na een aantal dagen wachten kwam ik toch de officiële video tegen:

Fraaie stem en aardige liedjes

Sandy Dane doorbraak?Sandy heeft een fraaie stem, waarbij je (bijna) niet hoort dat ze Nederlandse is. Voor het zingen van Engelstalige liedjes is dat wel wenselijk. De liedjes die ik heb van Sandy heb gehoord klinken aardig en zijn ook wel aanstekelijk, maar zijn misschien net iets te eh, dromerig (voor mijn smaak).

Deze liedjes doen me even denken aan de zoete nummers van Colbie Caillat, die eveneens een luchtig zomer-gevoel uitstralen, waarbij ik het idee heb dat de teksten van Sandy nog wat meer moeten rijpen (of dat ik er meer moet zien en horen). Misschien zou ze eens kunnen luisteren naar de opvallende teksten van Jenny Lewis of Kate Nash?

Sony BMG

Enfin, op haar site prijkt het Sony BMG logo en dat betekent dat een groot label iets in haar ziet en wellicht haar ook zal gaan promoten. Zo is volgens mij dit label ook verantwoordelijk voor haar nog niet volledig operationele site op www.sandydane.nl/.
Overigens is dit domein geregistreerd op naam van Sony BMG, wat me lastig voor Sandy lijkt indien ze ooit bij een ander label onder contract komt te staan. πŸ˜•

Gelukkig heeft ze daarnaast ook nog haar MySpace (wat haar in contact met Sony BMG bracht) en Hyves pagina’s, waar al wel meer informatie te vinden is.

Album?

Goed, nu er een video uit is van haar ondanks haar Peace, Love and Ice Cream single en ze ondersteund wordt door een groot label ligt het voor de hand dat ze druk bezig zal zijn met het opnemen van een album.
Tot die tijd moeten we genoegen nemen met de single en deze live opnamen, waaruit blijkt dat ze erg mooi kan zingen:


Sandy Dane – Café Paard van Troje from jjfoto on Vimeo.

Oh ja, ik mis nog een Nederlandse wikipedia pagina. Daar had ik graag naar willen verwijzen in dit stukje. πŸ˜‰ Misschien komt die er wel na haar doorbraak.

Doorbraak?

Enfin, de vraag is nog steeds of ze binnenkort zal doorbreken in Nederland. Jullie hebben de liedjes gehoord en weten hoe ik er over denk.

Wat denken jullie? Zal Sandy Dane doorbreken in Nederland?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Muziek interview Sandy Dane (van de Beautiful and Ugly single)
-Leona Lewis – Bleeding Love
-Wat vind jij van de Working On A Dream single van Bruce Springsteen?

21 reacties

 1. Nee.

  Ik voorspel dat het bij deze ene ‘hit’ blijft. Dit liedje ligt lekker in het gehoor. De rest valt me enorm tegen en ze heeft geen fantastische stem. Misschien dat 14-jarige meisjes met liefdesverdriet het leuk vinden.
  Zij van Room Eleven bijvoorbeeld zingt veeeeel beter. Tecnisch vooral.

 2. Nee.

  Dergelijke spammers verdienen geen aandacht, en dus al helemaal geen positieve aandacht. Je begrijpt dat je op deze manier zo’n spamactie wel weer van nut voorziet, en dat het zo dus nooit ophoudt met dit soort spam-berichten..

  gek overigens, had er niet even een zinnetje extra bij gekunt? dit moest haast wel een bot zijn geweest denk je dan.

 3. Ook een ‘Nee’ van mij. Het klinkt wel aardig, maar meer ook niet.

  Overigens was het idd of een bot of een overijverige fan. Als ik dit soort oneliners krijg op mijn weblog, sta ik altijd in dubio of ik ze moet verwijderen wegens spam of dat ik ze laat staan. Deze was dan wel zo kort door de bocht dat ik hem waarschijnlijk verwijderd had overigens.

 4. Volgens mij wordt hij inderdaad wel eens op 3fm gedraaid, hij klonk mij niet onbekend in de oren iig.

  Ze kan goed zingen, maar ik mis iets “eigens”. Het is mij allemaal wat te glad. Ik denk dat dit nummer wel een soort van hitje kan worden bij het Q-Music en Sky-radio publiek en Sandy dus best wel eens kan doorbreken, al is het absoluut niet my cup of tea: Dit valt bij mij onder de noemer zeikwijven. 😑

 5. Heee..

  Hij is ook al te horen op radio 538. Vind het een mooi nummer, en heb er al meerdere gehoord. Ken haar vader en heeft demo’s laten horen.

  Gaat wel wat worden!

  Groetjesss!

 6. Enfin, ik denk, gezien de hoeveelheid airplay dat dit nummer krijgt, dat het ook wel een hit gaat worden. Verder ben ik eigenlijk wel benieuwd naar haar album.

  @Sandy Dane (als je dit leest): Indien je me een exemplaar van je album toestuurt, dan wil ik er wel een stukje over schrijven πŸ˜›

 7. Het zou mij niks verbazen als Sandy Dane dit nog leest ook 😯 πŸ˜‰

  Ik begreep vanavond dat ze het op 3fm erg leuk doet πŸ™‚ En dat ze best goed op zichzelf kan stemmen via SMS. Dan kan ze hier ook spammen, lezen en mij er van overtuigen dat ze geen zeikwijf is πŸ™‚

 8. Ha, leuk. Er is inmiddels ook een Wikipedia pagina bijgekomen. Dat lijkt me een teken van succes.

 9. Nou…Inderdaad zit ik op deze woensdagavond even te googlen en lees ik dit!
  Haha…
  Peter, ik houd je eraan;)!

  Groetjes van

  Een Zeikwijf;)

 10. @Sandy: Dank voor je reactie. Leuk. Misschien zijn we allemaal wel een beetje jaloers op je succes. πŸ˜‰

  Enfin, ik ben nu nog benieuwder geworden naar je album.

  p.s. Indien je zit hebt: Wat dacht je van een muziek interview voor op m’n blog? 😎

 11. Hey Peter!!!

  Tuurlijk reageer ik…Ik ben niet zo’n onaardig meisje als jullie denken;)!haha…

  Groetjes

  Sandy Dane

 12. Nou, ik heb haar een tijdje geleden live horen zingen in “Peace in the park”in Rotterdam en ik moet zeggen, zo’n mooie gouden keeltje, ik kreeg er kippenvel van. Om live in een open park toch nog zo goed en zuiver te staan zingen, doe het maar eens na. Sandy, ga vooral door en ik weet zeker dat je er komt meid. Je bent top en je hebt er nu al 2 fan’s bij. M’n maat en ik waren zwaar onder de indruk van je.

 13. Heeej mensen,

  Even voor de duidelijkheid… SANDY DANE gaat ZEKER doorbreken!! 😈 😈 😈

  Ze heeft een geweldige stem, maar buiten dat om ook een goede houding om als beginnende ster aan de top te komen staan!

  San, heel veel succes!

  Liefs, Kathy

 14. Whaaaaaaaaaa…
  helemaal vergeten je interview te sturen 😯 !
  Kun je even je emailadres mailen, dan stuur ik hem direct naar jou ipv via Sony!

  Misschien leuk hem met een paar weekjes te plaatsen wanneer mijn tweede single uitkomt:)

  X

 15. Klinkt goed! Heb nog even wat andere nummers geluisterd en as usual met dit soort muziek lijkt het allemaal wel erg op elkaar. Het ontbreekt d’r aan ‘lef’ en een eigen sound. Met een eigen sound kom je niet in de top-40, though…dus wat dat betreft heeft ze ‘t goed bekeken :razz:. Bovendien moet ik eigenlijk niks zeggen…

  Maar het blijft wel bij me hangen, dus het is sowieso goed :twisted:.

  Ow ja Sandy: haal die populaire piercing eruit; daar had je twee jaar geleden mee moeten aankomen om niet als meeloper beschouwd te worden :razz:. Je lijkt onze bassiste wel!

 16. Maar dan knapper en getalenteerder!

 17. Haaaaai.
  Ik vind haar liedjes helemaal super (:
  Maar, ik had een vraagje zijn er ook ergens songeteksten te vinden, want ik wil weten wat ze zingt. En omdat er maar 1 filmpje van haar is op youtube,en er verder ook niks te downloaden is zou ik graag de songteksten willen!
  Weet er iemand een site waar ik dat kan vinden?
  Want haar liedje maybe, vind ik ook erg mooi. Maar die is niet te downloaden…
  Ik hoop dat er snel meer van haar bekend word, en dat er dan wel wat te downloaden is (:
  x

 18. Hebben jullie ook ”number one” gehoord van sandy dane??

  Dat is nu mijn favoriet..

  op haar hyves staan enkele demo’s.. misschien wel de moeite waard om te listenen 😈

 19. Ze kan het verder alleen doen ze is leuk grappig en best wel een goed zangeres. Ik wacht het maar af hoe het verder gaat met onze Almeerse.

 20. Hopelijk breekt ze door maar ik denk de bezoekers aantallen gezien dat het best lastig is in deze genre.

 21. Haar liedjes zijn mooi gebouwd, met goed in het gehoor melodieΓ«n die niet verjaagd zijn door stupide kboom-kboom of overbodige soundslierten en andere opvulsels – kortom: prachtige, cleane muziek. Haar stem is de kers op de taart.
  Als zij niet doorbreekt, zegt dat meer over het luisterend vermogen van de gemiddelde NLer dan over de kwaliteit van haar muziek.

Reageer op dit bericht!