• 18
 • Jul, 08

Met welke muziek blaas jij je buren weg?

Muziek om je buren weg te blazenMijn buurman is, eh, musically challenged en heeft soms zijn muziek vrij hard staan. Hij is verder wel een prima gozer, maar ik heb hem nog nooit kunnen betrappen op het afspelen van muziek die ik inspirerend vind (en mijn muzieksmaak is vrij breed).

Nee, mijn buurman houd van instrumentale, op computers gemaakte muziek, waarbij een dans bare mono dreun het belangrijkste ingrediënt is.

Ik vind vrijheid van muzikale meningsuiting een mooi iets, maar soms geeft het me een ‘bevrijdend’ gevoel om even wat muzikaal tegengas te geven 😎

Welke muziek draai ik dan?

In de afgelopen weken heb ik hier eens wat beter op zitten letten en mezelf afgevraagd welke liedjes ik het beste zou kunnen draaien.

Zo probeerde ik Superstition van Stevie Wonder, maar ondanks dat ik dit een geweldig nummer vind, komt dit nummer op hoog volume toch vrij tam over.

Radar Love van de Golden Earring werkte een stuk plezieriger. Dat nummer heeft zo’n enorme killer shuffle en dito baslijn.

Van Halen - Best Of volume 1Op dit moment ben ik erg te spreken over The Best Of Van Halen, volume 1, hun eerste verzamel CD uit 1996. De grote nummers staan er allemaal op, Euruption, Ain’t Talkin’ ‘Bout Love, Runnin’…, Jump, Panama, Why Can’t This en Right Now. Dit zijn heerlijke nummers om lekker hard naar te luisteren.

Ik vind het daarbij erg jammer dat ze destijds besloten hadden Don’t Tell Me, dat nog een hitje werd in Nederland, niet op deze verzamelaar te plaatsen, omdat dat ook een heerlijk nummer is.

Het is eigenlijk wel grappig, want bij het selecteren van ‘blaas-je-buren-weg’ nummers ga je heel anders naar je muziek luisteren.

Tip: let op je bassen

Het zijn namelijk vooral de lage tonen die bij je buren te horen zijn. Experimenteren met je equalizer is dan ook aan te raden. Daarnaast heb ik op m’n versterker nog een ‘super bass’ optie, waardoor mijn ‘dreun’ nog meer impact zal hebben.

Aanvullend zou je nog kunnen overwegen je speakers tegen de muur of op de vloer te plaatsen voor een maximaal effect, maar dat laat ik geheel aan jou over.

Nu jij!

Wanneer je dit leest, plaats dan even een reactie met daarin de titel van de CD die jij opzet wanneer je je buren wilt wegblazen. Wie weet krijgt m’n buurman die binnenkort dan ook te horen. 😉

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Route 66 – Welke muziek hoort bij zo’n droomreis?
-Dansen – Op welke muziek ga jij uit je dak?
-Muziek of tekst?

7 reacties

 1. Ik blaas mijn buren niet weg, want die zijn tegenwoordig irritant netjes, ondanks dat het reuze gehorig is in mijn flat. Ik vermoed dat ik de meest luidruchtige ben :mrgreen:

  Desalniettemin kan ik me wel héél goed voorstellen bij welke albums mijn buren echt aan de bel zouden trekken 🙂

  Ik zou gaan voor “Cross” van Justice of “You’ve come a long way, baby” van Fatboy Slim.

  Mijn derde, iets minder voor de hand liggende wellicht, optie zou Portishead zijn, waarbij het nummer Roads van het album “Dummy” als eerste in mijn hoofd opkomt en als tweede het nummer Machinegun van het laatste album “Third”.

  Ik vermoed echter dat je uit bent op een band zonder computer. Eeeh… hou je van Motörhead?

 2. Check mn site ww.sandydane.com

 3. Ik vermoed dat ik de meest luidruchtige ben
  Ha, wie weet lezen je buren dit ook wel, en gaan ze binnenkort een Motörhead album aanschaffen 😆

 4. Chicago – het oevre dat gemaakt is voordat ze softe liefdesliedjes gingen maken (en als je je buren echt wil irriteren: hun oevre aan softe liefdesliedjes (in dat geval: gelieve wel eerst zelf oordopjes in de doen en/of boodschappen te gaan doen terwijl je stereo aan laat staan) )

  Maar wil je muziek die voldoet aan stevige bas, en veel kabaal? Probeer oude funk van James Brown, doe iets met Jimi Hendrix, of Goeie Oude Jaren 60 Meuk. Om een beginnetje te maken, hier een kleine playlist:
  James Brown – Let A Man Come In And Do The Popcorn (part 1 & 2)
  James Brown – I Can’t Stand Myself (When You Touch Me), part 1 & 2)
  Jimi Hendrix – Red House (de snelle 8 minuten versie)
  Chaka Khan – Sweet Thang
  The Doors – Light My Fire
  Beatles – With A Little Help From My Friends
  Flogging Molly – Drunken Lullabies
  Ok Go – Here It Goes Again
  Ok Go – Seemed Like A Good Idea At The Time
  Eels – My Beloved Mad Monster Party
  Elvis Presley – A little less conversation (het orgineel, niet de Junky XL versie)
  James Brown – Funky Drummer
  Chemical Brothers – Loops Of Drum And Bass

  Maar mocht dit geen remedie bieden; probeer dan de volgende dag eens een mix van:
  Little Barrie
  Daft Punk
  Mark Ronson
  Mano Negra / Manu Chao
  Bruce Springsteen – Born To Run
  Bo Diddley
  De Huilende Rappers (maar dan wel zo hard dat de buren de teksten kunnen verstaan)

  Mijn buren groeten me nog. Succes!

 5. En deze was ik nog vergeten:
  N*E*R*D – Seeing Sounds

 6. Probeer “Zombie Stomp” eens. Is van good ol’ Ozzy Osbourne…. 😈

 7. Gewoon Keiharde HARDCORE opzetten en dan gewoon dehele avond aan laten staaan en het liefst de volgende dag vroen om een uurtje of half 7 (als hij nog ligt te slapen) nog een keer !! Werkt niet zo heel goed maar is wel errug fijn idee dat jou muziek harder kan dan die van hem!! 😛

Reageer op dit bericht!