• 22
 • May, 08

Favoriete bruiloft lied?

Bruiloft liedVandaag gaat een van mijn collega’s trouwen en op m’n werk is dat het gesprek van de dag.

Hierbij vraag ik me telkens af wat het ideale bruiloft lied is, dat op elk feest in ieder geval gespeeld zou moeten worden door de aanwezige band. Hmmm.

Love and Marriage van Frank Sinatra? Of I Do I Do I Do I Do I Do van Abba (en dan vooral denkend aan die leuke film Muriel’s Wedding)?

Stand By Your Man

Nee, ik denk dat ik het al weet. Sinds de film Four Weddings And A Funeral heb ik een ideaal beeld van een bruiloft feest en lag echt dubbel bij de scene waarin een hippie paar een dito cover van Stand By Your Man ten gehore brengt, tot onbedoeld amusement van een aantal hoofdrolspelers. Erg grappig.

Helaas kon ik hier geen YouTube clipje van vinden, vandaar deze ‘live’ versie van Stand By Your Man door de persoon die hierdoor beroemd werd: Tammy Wynette. (Het hippie paar moet je er dan maar bij denken).

Oh ja, wat is jouw favoriete bruiloft lied?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Top 5 bruiloft liedjes
-Top 5 liedjes die ik niet op een bruiloft wil horen
-Top 3 dansbare muziek voor een bruiloft

9 reacties

 1. Heb je dit filmpje wel eens gezien?

 2. Damn, ik mag geen You Tube embedden…

  Uhm, deze:

  http://www.youtube.com/watch?v=Vqiw-Kqtlr0

 3. Ha ha, dat is grappig!

 4. @ Cecile: Wat een geweldig stoer filmpje!

  @Peter: Een standaardwerkje? Kun je vergeten vermoed ik. Muziek is persoonlijk. Er zal vast wel een nummer zijn wat ideaal is om te spelen. En ergens vermoed ik dat de gemiddelde deler gaat naar “Waar komt de bruid…” (volgens Google van Wagner).

 5. Wooops “Daar” komt de bruid 😉

 6. Is dat niet van Mendelsohn?

  Ja, dat is de eh, klassieker voor bij het ja en ja woord.
  Ik dacht meer aan popliedjes voor op het feestje daarna. Dat is vanzelfsprekend persoonlijk, maar volgens mij zijn er wel eh, nummers die in een bruiloft top 10 terecht kunnen komen. Enfin, Stand By Your Man hoort daar dankzij 4 Weddings in thuis vind ik.

 7. Oh, je hebt gelijk, ik haalde twee klassiekers door elkaar. Dat is inderdaad die Bridal Chorus van Wagner.

 8. Stand By Your Man vind ik een leuk nummer. Ik heb nog een erg goede Tina Turner CD met dat nummer.

  Maar het gaat nooit geen standaardwerk op een bruiloft worden. Dat gaan dames naar mijn idee nooit toestaan.

  En dan mag 4 Weddings nóg zo’n leuke film zijn 🙂 Tammy heeft het geweten.

 9. Een Tina Turner versie? Hmm, interessant. Ze zal het wellicht met een bepaalde ironie zingen.
  Wat Tammy betreft zeker. Het nummer stamt uit het einde van de 60s, maar werd pas mid jaren 70 een (nummer 1) hit in Nederland. Op dat moment lag ze in scheiding van haar 3e man(!).

Reageer op dit bericht!