• 19
  • Nov, 07

Kate Nash – Made Of Bricks

Kate Nash wordt vaak vergeleken met Lily Allen omdat ze beide doorbraken dankzij MySpace. Verder zingen ze in een overeenkomend Londons accent en hebben ze vergelijkbare verhalende liedjes.
Kate Nash - Made Of Bricks recensieEchter, Kate Nash brengt geen ska-achtige liedjes ten gehore, maar omringt zich met singer-songwriter instrumenten zoals akoestische gitaren, violen en piano, wellicht omdat ze zelf o.a. gitaar en piano speelt. Daarbij is Kate minder agressief in haar teksten en komt ze (daardoor?) dikwijls ontroerend over. Daarmee doet ze me soms ook denken aan de Noorse Maria Mena.

Made Of Bricks

Made Of Bricks - Kate Nash

Deze zomer kwam haar debut album ‘Made Of Bricks’ uit, waarop ze ietwat lichte en zoetige, maar tekstueel interessente liedjes ten gehore brengt. Luister bijvoorbeeld naar nummers als het leuke Mouthwash, het ontroeredende Nicest Thing, het grappige Mariella en het zowel grappig als ontroerende We Get On.

Foundations

En vergeet daarbij Foundations niet, want dit is de grote single van dit album. Dankzij de leuke video leerde ik Kate Nash kennen. Let behalve op de aardige couplet teksten, ook eens op het symbolische spel van de sokken, tandenborstels en de horloges:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-The Nicest Thing van Kate Nash

Reageer op dit bericht!