• 18
 • Mar, 08

Leona Lewis – Bleeding Love

Leona LewisMet Bleeding Love scoort Leona Lewis op dit moment een grote hit in Nederland (en de rest van de wereld). Ze brak in 2006 al door in Groot Britannie dankzij de TV talentenjacht de X Factor.
Aangezien ik me niet aangetrokken voel tot TV talentenjachten, heb ik nog maar pas kennis met haar kunnen maken en wordt het hoog tijd me hier eens in te verdiepen:

Bleeding Love

Bleeding Love - Leona LewisBleeding Love is het visitekaartje van Leona Lewis in Nederland en deze single heeft inmiddels de 1e plek behaald in de Top 40. Het is een aanstekelijk nummer, waarbij haar fraaie stem meteen opvalt. Bij het horen van de eerste coupletten moet ik denken aan de manier waarop Paula Cole (Where Have All The Cowboys Gone, I Don’t Wanna Wait) zingt.

Toch is de stem van Leona iets gladder, waardoor het nummer minder houvast biedt om er emoties aan te koppelen. Ook de tekst, behalve de aardige combi van ‘You cut me open‘ en ‘I keep bleeding love‘, biedt weinig ruimte om te ontsnappen aan het idee dat ik het verhaal al eens eerder heb gehoord. Tegen het einde van het nummer, waarin de hoge noten te horen zijn, doet ze me inmiddels meer aan Mariah Carey denken.
Voor de zekerheid, ik heb het over dit nummer:

Succes

Spirit - Leona LewisLeona Lewis behaalt met dit nummer en haar debut album ‘Spirit’ in ieder geval wereldwijd hoge posities in allelei hitlijsten en dat is niet zo verbazingwekkend. Ze heeft een fraaie stem, en het nummer zit voor een standaard popliedje vrij goed in elkaar.

Verder, en niet onbelangrijk, heeft ze door het winnen van het Britse X Factor met het nummer A Moment Like This (waarmee Kelly Clarkson overigens in 2002 American Idol won) behoorlijk wat populariteit weten te vergaren. Op dit moment lijkt ze met Bleeding Love ook in de VS aan te slaan, iets wat niet veel winnaars van Britse TV talentenjachten meemaken.

Enfin, het zal me niet verbazen dat Leona Lewis hiermee aan het begin staat van een grote internationale carriere, waarbij ze vermoedelijk met nog meer vrij gladde liedjes en dito teksten hits zal scoren.

Discussie

Zo, nu mogen jullie. Wat vinden jullie van Leona Lewis, of haar Bleeding Love single?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Bleeding Mercy – Leona Lewis vs Duffy mashup
-Zal Sandy Dane met Peace, Love and Ice Cream doorbreken in Nederland?
-Marina & the Diamonds – I Am Not A Robot

10 reacties

 1. Die single is niet heel onaardig. Niet echt mijn muziek, maar ik zal ook niet vloekend de radio uitzetten als het voorbij komt… 😉

  Ik heb trouwens het idee dat ze (of haar producers) goed naar Toni Braxton en Leanna Rimes heeft (of hebben) geluisterd.

 2. Vind het niks. Beetje zeikerig nummer ofzo, maar moet erbij zeggen dat het ook niet echt in mijn straatje past qua muziek.

 3. Vrouwelijke zeikerds scoren hoog in mijn ergste allertijden Top 10 heb ik gemerkt. Die gaat ze absoluut niet halen met dit nummer.

  Bleeding Love hangt op het randje. Het is nÊt te leuk om geen zeiknummer te zijn in mijn optiek. En dat heeft vermoed ik te maken met het tempo.

 4. Een heel album ga ik waarschijnlijk niet trekken. En dat bedoel ik met op het randje hangen.

 5. Vrouwelijke zeikerds scoren hoog in mijn ergste allertijden Top 10.

  Wauw, dat klinkt interessant. Kunnen we binnenkort deze top 10 in een post op je blog verwachten? :mrgreen:

 6. Dat zou ik eigenlijk best wel eens kunnen doen 🙂

 7. Ik lees net dat ze met dit nummer in de VS de eerste plaats heeft behaald.

 8. En terecht dat ze die nr 1 heeft, Bleeding Love is zo`n goed nummer en die stem…WOW!!!

 9. heej ik vind het nummer echt te gek omdat er een mooie betekennis achter zit! in het begin vond ik er niets aan maar ik denk er nu toch heel anders over.

 10. shes so goooood at singing dont you people agree with thatxox

Reageer op dit bericht!