• 13
 • Mar, 08

Go Ahead van Rilo Kiley

Rilo KileyWauw! Ik was aan het zoeken op het web en kwam op zo’n site waar de muziek vanzelf begint te spelen.

Normaal gesproken krijgt m’n gezicht dan een andere kleur als het gevolg van irritatie, maar deze ene keer was ik blij verrast en voor een moment voelde ik me zoals Howard Carter of Marie Curie zich gevoeld moeten hebben toen ze hun grote ontdekkingen deden.
(Dat ze uiteindelijk aan hun ontdekking ten onder gingen is hopelijk niet op mij van toepassing vandaar dat ik deze bijkomstigheid graag buiten beschouwing laat 🙂 ).

Hoe dan ook, ik hoorde het nummer Go Ahead van een groep met de naam Rilo Kiley en was overrompeld door de prettige akoestische gitaartokkel en de bijpassende zoete stem van zangeres Jenny Lewis (die me vaak aan Lisa Loeb doet denken).

Rilo Kiley

Under The Blacklight - Rilo Kiley albumRilo Kiley is een Amerikaanse indie band (dus nog niet echt doorgebroken) en heeft ongeveer 4 albums uitgebracht, waarvan Under the Blacklight de meest recente is. Ik herinner me dat ik de video van het hiervan afkomstige Silver Lining wel eens op TMF/MTV gezien heb.
Ze maken voornamelijk elektrische gitaarpop, maar doen ook leuke dingen met akoestische gitaren, blazers, orgeltjes en allerlei strijkinsturmenten (nee, geen ijzers 🙂 ). Daarnaast zijn hun teksten dikwijls ook de moeite van het ontdekken waard.
Oh ja, zangeres Jenny bracht in 2006 haar noemenswaardige eerste (country getinte) soloalbum uit.

Go Ahead reclame video

Enfin, Go Ahead van Rilo Kiley is het openings nummer van hun Take-Offs and Landings album uit 2001. Er is, voor zover ik weet geen videoclip van, maar ik vond wel deze aardige Franse auto-reclame clip, waarin dit nummer gebruikt wordt:

Wie weet komt deze reclame ook wel via de Maas naar Nederland en betekent dit nummer, vergelijkbaar met die Beep Beep Song van Simone White, de doorbraak van Rilo Kiley.

Tot slot

Oh ja, nog even dit voor alle webmasters met die vanzelf afspelende muziek dingen (behalve die ene):

Niet meer doen he? 😉

3 reacties

 1. daar zijn toch extensies tegen? 😀

 2. Interessante blog en gaaf filmpje van YouTube!
  Ik heb vergelijkbaar filmmateriaal van de plekken waar Pieter en ik gereden hebben in de USA. Die muziek past er perfect bij.
  Sinds ik DVD’s samenstel (met mijn grote vriend Mac) van de filmopnames die ik tijdens de vakantie maak, ben ik ook constant op zoek naar toepasselijke muziek die ik erbij kan zetten. Ik hou me dus aanbevolen voor dit soort dingen!
  Bye, bye,
  DJ (it’s ME)

 3. @Nanne: Zal me niet verbazen. Misschien moet ik die maar eens installeren. Zeker wanneer ik meerdere tabs gebruik en 1-tje begint lawaai te maken, dan weet ik niet waar ik moet beginnen met zoeken.

  @Désirée: Wauw, toepasselijke muziek? Oei, waar moet ik beginnen. Hmm. M’n vader is onlangs ook begonnen met het plaatsen van muziek bij reis DVD’s en toen bedacht ik me dat filmmuziek vaak toepasselijk kan zijn (of evt. klassiek). Het hangt natuurlijk ook af of er al gesproken word in de films, en welke beelden (landschappen etc.) er te zien zijn. Het westen van de VS zou goed smaken met een sausje van Ennio Morricone’s western muziek. Voor road trips, wel zie m’n post over Route 66.
  Ik zou bijvoorbeeld Born In The USA van Springsteen NIET gebruiken, omdat het een behoorlijk kritische tekst is. Gek genoeg werd het ooit voor de presidentscampagne van Ronald Reagan gebruikt. (Ze hadden toen nog niet goed naar de tekst geluisterd).

Reageer op dit bericht!