• 24
 • Aug, 10

Top 10 artiesten van wie er nog een verzamelalbum uit moet komen

Top 10 nog niet verschenen verzamelalbumsBij het ontdekken van een artiest ligt het voor de hand te beginnen met een verzamelalbum, waarop de beste liedjes en/of grootste hits van deze artiest te vinden zijn.

Er zijn echter ook artiesten van wie er nog geen (goed) verzamelalbum van te verkrijgen is.

Ik ben daarom maar eens op onderzoek gegaan en heb een top 10 lijst gemaakt van artiesten van wie ik nog graag een verzamelalbum zie verschijnen.

10. Shakira

Shakira verzamel album Shakira heeft behalve een Spaanstalige verzamelaar uit 2002 nog geen goede compilatie CD uitgebracht. Sinds haar Engelstalige doorbraak met Whenever, Wherever in 2001 heeft ze genoeg grote hits gescoord om er een mooi verzamelalbum van te maken.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Een juiste balans vinden tussen haar Engels- en Spaanstalige hits
Kans op verschijnen: Groot

Update 2015: We wachten nog steeds.

9. Anouk

Abouk verzamel album Anouk brak in 1997 door met Nobody’s Wife en heeft thans meer dan 20 hits op haar naam staan. Dit lijkt me een mooi aantal om een goede en langdurige verzamelaar van te maken.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Op een enkel cd passen net niet al haar hits. Welke vallen buiten de selectie?
Kans op verschijnen: Groot

Update 2015: Anouk heeft nadat ik dit stukje schreef nog meer hits gescoord en onlangs is er een 2cd Greatest Hits uitgekomen.

8. Coldplay

Coldplay verzamel album Op dit moment heeft Coldplay vier studio albums uitgebracht, wat wellicht nog net te weinig is als basis voor een goede verzamelaar. Ik vermoed dat Coldplay eerst nog een of twee studio albums zal uitbrengen voordat er een ‘Best Of’ verschijnt, maar gezien de huidige lijst van singles is het nu al goed mogelijk een nette Coldplay verzamelaar uit te brengen.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Welke versie van Lost komt op het album?
Kans op verschijnen: Groot

Update 2015: We wachten nog steeds.

7. The White Stripes

The White Stripes verzamel album Hoewel The White Stripes tot nu toe 6 (geprezen) studio albums hebben uitgebracht, hebben ze behalve in Groot Brittannië eigenlijk nauwelijks grote hits gescoord.
Toch heeft deze band een groot aantal sterke singles uitgebracht die niet zouden misstaan op een mooi ‘Best Of’ album.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Welke liedjes komen er op dit album?
Kans op verschijnen: Klein

Update 2015: We wachten nog steeds.

6. Heather Nova

Heather Nova verzamel album Ook Heather Nova is een artiest die ondanks een mooi aantal studio albums (7) weinig impact heeft gehad op de single hitlijsten. Toch is ze een artiest die de moeite van het ontdekken meer dan de moeite waard is. Ik blijf het gek vinden dat ze nog steeds geen verzamelaar heeft uitgebracht.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Welke liedjes komen er op dat ‘Best Of’ album als ze geen hits heeft gehad?
Kans op verschijnen: Klein

Update 2015: We wachten nog steeds.

5. Jewel

Jewel verzamel album Het nadeel van de carrière van Jewel is dat ze na haar doorbraak in 1996 steeds minder succes kreeg. Hierdoor zal bij een mogelijke toekomstige verzamel CD de nadruk komen te liggen op haar eerste singles. Voor een betere balans zou ze eigenlijk weer een paar hits moeten scoren. Dat zou ook het draagvlak van deze verzamelaar vergroten.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Jewel weer een hit laten scoren, zodat deze Greatest Hits van die populariteit kan profiteren.
Kans op verschijnen: Groot

Update 2015: Van Jewel is in 2013 een 1cd Greatest Hits verschenen.

4. Muse

Muse verzamel album Muse is een hele interessante band omdat ze ondanks het verschijnen van 5 prima studio albums, nauwelijks hitsingles hebben gescoord. Toch staan ze al maanden (of jaren?) in de Top 3 van meest beluisterde artiesten van Last FM. Daarnaast hebben ze vrij veel sterke liedjes/singles gemaakt die niet zouden misstaan op een ‘Best Of’ album.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Welke liedjes komen er op het album (en vooral, welke passen er niet meer op)?
Kans op verschijnen: Gemiddeld

Update 2015: We wachten nog steeds.

3. Rammstein

Rammstein verzamel album Rammstein heeft sinds 1995 zes studio albums en meer dan 20 singles uitgebracht. Na 15 jaar van redelijke hits en vele sterke album tracks is het wel tijd voor een goede Rammstein verzamelaar.
Enkel of dubbel CD: Enkel
Uitdaging: Een balans vinden tussen de hits en andere favorieten, o.a. van hun eerste, hitloze album.
Kans op verschijnen: Gemiddeld

Update 2015: Van Rammstein is eind 2011 het prima verzamelalbum Made In Germany verschenen.

2. Metallica

Metallica verzamel album Metallica heeft sinds 1983 negen studio albums en meer dan 40 singles uitgebracht. Toch is er tot nu toe nog geen verzamelalbum van Metallica verschenen. Ik denk dat er zeker een markt zal zijn voor een dubbele compilatie cd van Metallica waarop klassiekers als Master Of Puppets, One, Enter Sandman, Until It Sleeps, The Memory Remains en The Day That Never Comes te vinden zijn.
Enkel of dubbel CD: Dubbel
Uitdaging: Een balans vinden tussen de hits van hun latere ‘commerciële’ platen en de trash metal klassiekers van hun eerste vier albums. Suggestie: Disc 1: Jaren 80 + Black album, Disc 2: Alles daarna.Een aanvullende uitdaging zit in de selectie. Metallica heeft vrij veel lange nummers, waardoor de ruimte op een 2cd beperkt is.
Kans op verschijnen: Klein

Update 2015: We wachten nog steeds.

1. AC/DC

AC/DC verzamel album AC/DC is de onbetwiste nummer 1 in deze lijst. De band brengt al sinds 1975 platen en singles uit maar heeft tot nu toe nog geen verzamel album uitgebracht. Inmiddels zijn er meer dan 45 singles verschenen en dat schreeuwt toch om een goede dubbele verzamel CD. Een vreemde collectie als de Iron Man 2 soundtrack of een dubbel live album zijn gewoon niet voldoende.
Enkel of dubbel CD: Dubbel
Uitdaging: Welke nummers van Back In Black komen er niet op i.v.m. ruimtegebrek?
Kans op verschijnen: Klein

Update 2015: We wachten nog steeds.

Oh ja

Deze lijst is niet volledig want er zijn nog meer artiesten van wie er nog een goed verzamelalbum mag verschijnen. Ik denk hierbij aan artiesten als Alicia Keys, Beck, Nelly Furtado etc. Voor al deze mogelijke compilaties geldt natuurlijk dat ze zich aan een aantal richtlijnen voor verzamelalbums houden 😎

Van welke artiest zie jij graag nog een verzamelalbum verschijnen?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Verzamelalbums in de Album Top 1000 Aller Tijden van Veronica?
-Waarom is Up To Now van Snow Patrol een dubbelalbum?
-Richtlijnen voor een goed verzamelalbum

4 reacties

 1. Van Gorge Harrison zou ik nog wel graag ‘s een goede verzamel cd willen zien verschijnen. Maar dan wel zonder Beatle nummers. Ik hoop dat univerdal nog ‘s een collected cd van hem gaat uitgeven

  groetn,
  Hobbe

 2. Dag Hobbe, dank voor je reactie.
  Weet je dat in 2009 Let It Roll uitkwam? Dat is volgens mij de eerste George Harrison verzamelaar die zijn hele post-Beatles carrière omvat.

 3. Dat is inderdaad een goede cd, maar hij heeft veel meer gemaakt. Dat past niet op 1 cd. Het zou op z’n minst een dubbel cd moeten zijn. Maar je hebt wel gelijk dat er inderdaad al een goede verzamel cd is

 4. Ah, een 2cd verzamelaar zou natuurlijk mooier zijn. 🙂

Reageer op dit bericht!