• 16
  • Nov, 09

Waarom is Up To Now van Snow Patrol een dubbelalbum?

Snow Patrol - Up To Now verzamel albumUp To Now is het eerste verzamelalbum van Snow Patrol en voor mij een reden om deze Schotse groep eindelijk eens beter te leren kennen.

Alle belangrijke singles vind je op dit album, zoals Chasing Cars, Shut Your Eyes, Take Back the City, Crack the Shutters, de recente nummer 1 Just Say Yes (Mega Top 50) en het wonderschone Run.

Ik begrijp alleen niet waarom dit een dubbel CD is.

Handjevol met hits

Snow PatrolSnow Patrol heeft nog maar 5 studio albums uitgebracht, waarvan de eerste twee bovendien nog van voor de doorbraak periode stammen.

Mede hierdoor heeft de band in Nederland nog maar een handjevol hits gescoord (4). Zelfs in thuisland Groot Brittanniƫ heeft Snow Patrol op dit moment nog maar 11 top 40 hits gehad.

Waarom niet alle hits op 1 CD?

Het ligt dan voor de hand deze 11 liedjes aan te vullen met een paar sterke album tracks en nog een nieuw nummer en je zou een vrij sterke 1 CD compilatie op de markt kunnen brengen.

Er had ook gekozen kunnen worden voor 1 schijfje met de singles en 1-tje met rarities, om zowel de casual luisteraar (ik) als de die-hard fans te plezieren.

Nu zijn de bekende liedjes verspreid (in een niet chronologische volgorde) over 2 CD’s waardoor dit album voor de casual fan een behoorlijk lange zit is.

Conclusie: 2 is goed, 1 is beter

Enfin, Up To Now is een mooi overzicht van Snow Patrol tot nu toe, omdat alle hits op dit album te vinden zijn. Het zou alleen een sterker album zijn geworden, wanneer het beperkt zou zijn tot 1 schijfje.

Zijn er Snow Patrol liefhebbers die hierop willen reageren?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Goo Goo Dolls – Greatest Hits Q & A
-Absolute Greatest van Queen is net-niet perfecte 1-CD verzameling
-Wat is het beste verzamel album van Michael Jackson?

Reageer op dit bericht!