• 03
  • Feb, 10

Waarom staat Dry County van Bon Jovi niet in de Top 2000?

Dry County van Bon Jovi in de Top 2000?Laatst kon ik tijdens een Murphy’s Quiz niet meer op de titel van This Ain’t A Love Song van Bon Jovi komen. Ik baalde daarvan omdat ik het repertoire van Bon Jovi tot mijn achtertuin beschouwde. In de periode 1987-1994 luisterde ik namelijk vaak naar hun albums.

Enfin, daardoor luister ik nu al dagen naar de ~50 singles die deze groep heeft uitgebracht om de intro’s in ieder geval te kunnen herkennen bij een eventuele volgende Murphy’s quizvraag.

Daarbij valt het fraaie en bijna 10 minuten durende Dry County me telkens weer op. Waarom staat dit nummer eigenlijk niet in de Top 2000?

Dry County – single versie

Dry County werd in 1994 uitgebracht als 6e(!) single van het vooral in Europa succesvolle Keep The Faith album uit 1992. Het nummer is geschreven door Bon Jovi, volgens mij tijdens een lange trip op een motor, en gaat over het verval van de olie industrie in de V.S.

De album versie van Dry County duurt 9:52, de single ongeveer 6:40:

Waarom staat Dry County niet in de Top 2000?

In de meest recente Top 2000 zijn al 8 liedjes van Bon Jovi te vinden: Bed Of Roses, It’s My Life, Living On A Prayer, Always, You Give Love A Bad Name, Wanted Dead Or Alive, Keep The Faith en (You Want To) Make A Memory.

Wellicht laat de populariteit van deze nummers weinig ruimte over voor andere liedjes van Bon Jovi. Dat is jammer, omdat Dry County een ideaal Top 2000 nummer is: Langzaam opkomend intro, rustige eerste coupletten, opbouw in het versnelde midden naar de uitvoerige en fraaie solo, om vervolgens weer rustig te eindigen. Daarnaast is het voor Bon Jovi fans wellicht interessant, omdat je veel muziek krijgt voor maar 1 stem. 😎

Enfin, ik las dat Bon Jovi dit nummer de laatste jaren weer live uitvoert (o.a. na verzoeken van fans) en ik hoop daarmee dat het een klassieker zal gaan worden. Dan zal het vanzelf een plaatsje moeten krijgen in de Top 2000, vergelijkbaar met andere lange klassiekers waarin de verschillende stijlen van de uitvoerende groep in een nummer te horen zijn, zoals Fool’s Overture, Telegraph Road, Shine On You Crazy Diamond, The End, Stairway To Heaven en November Rain.

Wat vind jij van Dry County van Bon Jovi?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Bon Jovi Greatest Hits-Ultimate Collection voldoet maar half aan mijn richtlijnen voor goede verzamelalbums
-Waarom ik de Top 2000 niet ga luisteren
-Wat is er zo bijzonder aan Avond van Boudewijn de Groot?

2 reacties

  1. Niets aan toe te voegen Peter! Dit nummer verdient inderdaad een mooie plaats in de top 2000.

  2. 🙂

Reageer op dit bericht!