• 22
 • Jul, 11

Verwijzingen naar Mick Jagger in recente hits

Mick Jagger in recente hitsO.a. voor het pubquizzen probeer ik recente Top 40 hits bij te houden. Daarbij viel het me op dat Mick Jagger een paar keer genoemd werd in die hits.

Laat ik deze liedjes eens op een rijtje zetten.

Kesha - Tik Tok singleTik Tok – Kesha

In deze doorbraaksingle van Kesha uit 2009 hoorde ik tussen allerlei verwijzingen naar drank en feestjes deze tekst:

And now the dudes are lining up cause they hear we got swagger
But we kick em to the curb unless they look like Mick Jagger

Swagger betekent iets als branie, een arrogante houding en is hier ongetwijfeld gebruikt omdat het zo mooi rijmt op Jagger. Verder vermoed ik dat Kesha met de laatste regel Mick Jagger probeerde te eren, maar komt dat er een beetje raar uit. Het lijkt me namelijk geen compliment dat iemand, na tegen de stoeprand te zijn geschopt, eruit ziet als Mick Jagger.

Black Eyed Peas - The Time Dirty Bit singleThe Time – Black Eyed Peas

Ongeveer een jaar later verscheen The Time (Dirty Bit) van de Black Eyed Peas en daarin hoorde ik dit:

All these girls they like my swagger
They call me Mick Jagger
Iโ€™ve been rolling like a stoned
Jet-setter, jet-lagger

Ook in dit liedje bleek swagger het beste rijmwoord voor Mick Jagger. En daarbij vraag ik me af of deze tekst complimenteus is. De eerste twee regels lijken me positief, maar de laatste twee weer niet. Hmm.

Maroon 5 & Christina Aguilera - Moves Like Jagger singleMoves Like Jagger – Maroon 5 & Christina Aguilera

En dan de Moves Like Jagger single van Maroon 5 en Christina Aguilera uit 2011, met o.a. deze tekst:

Take me by the tongue
And Iโ€™ll know you
Kiss til youโ€™re drunk
And Iโ€™ll show you

You want the moves like Jagger
I got the moves like Jagger
I got the moves like Jagger

Hierin wordt complimenteus verwezen naar de unieke bewegingen die Mick Jagger kan maken.

Mick Jagger als icoon

Complimenteus of niet, deze drie verwijzingen in recente hits tonen aan dat Mick Jagger nog steeds als een icoon gezien kan worden en eigenlijk verbaast dat me een beetje. Begrijp me niet verkeerd, Mick en de Rolling Stones zijn legendarisch, maar ik had niet verwacht dat hij bij de jonge generatie Amerikaanse muzikanten (de hierboven genoemde artiesten zijn alle Amerikaans) nog zo bekend zou zijn. Zowel Mick Jagger solo als de Rolling Stones hebben na de jaren 80 geen Amerikaanse Top 40 hit meer gescoord.

Nazoeken leverde meer verbanden op: The Black Eyed Peas hebben een paar keer samen met Mick Jagger op het podium gestaan. Adam Levine van Maroon 5 zong ooit het fraaie Wild Horses van de Stones met Alicia Keys op haar Unplugged album. Bij het zoeken op Kesha Mick Jagger vond ik geen direct verband, maar wel velen die zich afvroegen of Mick de vader van Kesha is ๐Ÿ™„

Enfin, al deze verwijzingen naar Mick Jagger versterken zijn status als icoon. En hopelijk zorgt deze populariteit er ook voor dat een deel van de huidige generatie zijn liedjes (met name die van de Rolling Stones) gaan ontdekken. Er zit zoveel moois tussen. ๐Ÿ™‚

Lezers van dit bericht lazen ook:
-The Very Best Of Mick Jagger
-Pulp Fiction liedje op de gitaar met een staafmixer
-I Will Survive wist u datjes

5 reacties

 1. Deze is ook leuk:

  Jagger ’67 van de Infadels
  http://www.youtube.com/watch?v=C8Epg24Er8w

  Ik mag vast niet embedden maar ik probeer het toch:

 2. Alleen de link dus ๐Ÿ™‚

 3. Idd, leuk liedje. Dank voor je toevoeging ๐Ÿ™‚

 4. Leuke anekdote, het valt mij de laatste tijd ook zeker op!

  Een klein mispuntje ontdekt, je beweert in de tekst dat in Tik Tok van Kesha zij feitelijk zingt dat iemand, nadat hij tegen de stoeprand is geschopt, eruit ziet als Mick Jagger. Kesha zingt eigenlijk dat de ‘dudes’ die ‘uplinen’ eruit worden geschopt, op de stoep ‘unless they look like Mick Jagger’. Deze tekst is dus wel degelijk complimenteus.

 5. @Anth: Volgens mij klopt dat wat je zegt. Ik heb het tot nu toe verkeerd geinterpreteerd. Dank.

Reageer op dit bericht!