• 13
  • Nov, 07

The Very Best Of Mick Jagger

Mick Jagger bracht onlangs zijn eerste verzamel album uit, getiteld ‘The Very Best Of’. Mick Jagger heeft tot nu toe 4 solo albums uitgebracht waarvan ongeveer de helft van de nummers op deze verzamelaar afkomstig zijn.

The Very Best Of Mick JaggerBijna al zijn solo hits (en dat zijn er niet heel veel) zijn dan ook op dit album te vinden, zoals: Memo from Turner, Don’t Look Back (met Peter Tosh), Just Another Night, Dancing in the Street (met David Bowie), Let’s Work, Sweet Thing en Don’t Tear Me Up. Overigens ontbreekt hier vreemd genoeg zijn succesvolle duet met de Jacksons: State Of Shock.

De overige nummers zijn soundtrack bijdragen, album tracks of nog niet eerder uitgegeven nummers, zodat dit album ook voor de die-hards interessant blijft. Opvallend hierbij is het nummer Too Many Cooks uit 1973, geproduceerd door John Lennon met als achtergrond zanger o.a Harry Nilsson. Een ander nummer dat er uit springt is Joy, een duet met Bono. Hij sluit het album af met het erg fraaie en verrassende Everning Gown, waarin Mick laat zien dat hij ook in het country genre succesvol had kunnen zijn.

Enfin, The Very Best Of Mick Jagger is een prima overzicht van zijn solo carriere, en laat in vergelijking met de de Rolling Stones albums van de laatste 25 jaar, veel meer verschillende muzikale stijlen zien. Mick Jagger - recensieDaarnaast is de lijst van gastbijdragen indrukwekkend (o.a. Ry Cooder, Jeff Beck, Harry Nilsson, Lenny Kravitz, David A. Stewart, David Bowie, Peter Tosh, Bono en John Lennon). Voor elke Stones fan is deze compilatie vanzelfsprekend een must, en ook voor degene die al een goede verzamelaar van de Stones (bij voorkeur ‘Forty Licks‘) heeft, kan dit een mooie aanvulling zijn.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Verwijzingen naar Mick Jagger in recente hits
-Perfectly Clear – Jewel
-Waarom brengt Katie Melua nu al haar The Collection uit?

Reageer op dit bericht!