• 12
  • May, 10

Pulp Fiction liedje op de gitaar met een staafmixer

Misirlou (Pulp Fiction) met een staafmixer op de gitaarMisirlou, oftewel ‘dat ene liedje van Pulp Fiction‘ staat bekend om de ontzettend snelle gitaaraanslag.

Ik zag net een filmpje waarin die snelheid wordt nagebootst met een staafmixer op de gitaar en dat ziet er grappig uit.

Staafmixer op de gitaar

Ik vraag me af hoe dit er bij een live concert uit zou zien 😆

Over Misirlou

Oh ja, wellicht leuk om te vermelden: Misirlou is van oorsprong een Grieks liedje over een Egyptisch meisje, wat wellicht verklaart waarom dit liedje Arabische invloeden laat horen. De componist is volgens Wikipedia niet bekend, maar wel dat dit nummer al in 1927 werd uitgevoerd.

Velen voeren dit nummer daarna uit (o.a in swing en jazz stijlen) maar het is Dick Dale, pionier van de surf-rockmuziek, die er in 1962 een klassieke versie van opneemt. Dat ziet er zo uit:

Deze Misirlou versie krijgt in 1994 nog een tweede leven doordat Quentin Tarantino het gebruikt als openingstune voor zijn Pulp Fiction.  Later, in 2006, gebruiken de Black Eyed Peas het nummer ook als sample in hun Pump It single.

Oh ja, Dick Dale zorgde ervoor dat zijn versie op slechts 1 snaar van de gitaar hoefde te worden gespeeld (n.a.l.v. een weddenschap) en dat maakt dit nummer ideaal voor het bespelen van een gitaar met een staafmixer, omdat je maar 1 snaar hoeft aan te slaan.

Ik heb helaas geen staafmixer, maar heeft iemand dit al eens geprobeerd na te doen?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Snaarloze gitaar met touchscreen
-Boren in een gitaar
-Heb jij Rock Lobster van de B-52’s wel eens gehoord?

Reageer op dit bericht!