• 27
 • Mar, 08

This Is The Life van Amy MacDonald

Amy MacDonald - This Is The LifeWauw. Op het weblog van Ajay vond ik een videoclip van de me tot dan toe onbekende Amy MacDonald en na 3 tellen luisteren was ik ook verkocht. Het is heerlijk dit soort nieuwe muziek te kunnen ontdekken.

Met deze post hoop ik nog meer mensen te kunnen ‘besmetten’ met het Amy MacDonald virus.

Amy MacDonald

Amy MacDonald is een 20 jarige Schotse zangeres die in de zomer van 2007 haar debut album This Is The Life uitbracht. Inmiddels zijn er in Groot Brittannie al 5 singles van dit album uitgebracht en hopelijk scoort ze binnenkort ook in Nederland haar eerste hit. In Groot Brittannie is haar album inmiddels platina geworden, en ook in Nederland heeft haar album de top 10 weten te bereiken. Verder zal ze deze zomer in ieder geval te zien zijn op Pinkpop.

This Is The Life

This Is The Life - Amy MacDonald albumHaar debut album This Is The Life bevat opmerkelijk veel uptempo en toegankelijke liedjes. Bij veel liedjes ligt de nadruk op akoestische gitaren en kennen een erg rijke productie. Zo zijn de instrumenten (gitaar, piano, violen, trompet etc.) en achtergrond vocalen erg helder. Wat haar muziek verder interessant maakt is de duidelijk invloed van de Schotse folkmuziek in haar aanstekelijke melodieen en fraaie stem. Soms doet ze me denken aan de muziek van Travis, KT Tunstall, Katie Melua en zelfs een klein beetje aan Kate Nash.

Hierbij een tweetal clips uit haar oeuvre:

Poison Prince

This Is The Life

Kijkersvraag

Ok lezer, nu mag jij: Ken je Amy MacDonald en wat vind je van haar?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Waar is de moedervlek van Amy MacDonald?
-Don’t Tell Me That It’s Over – Amy MacDonald leuk maar niet verrassend
-Het A Curious Thing album van Amy MacDonald is een prima opvolger

6 reacties

 1. Oe, wat ben ik blij dat ik naar Pinkpop ga 😀

  Ik ben ook benieuwd wat jij van Laura Marling vindt trouwens.

 2. Dank voor de tip. Ik ga het uitpluizen!

 3. “Met deze post hoop ik nog meer mensen te kunnen ‘besmetten’ met het Amy MacDonald virus.”

  Nou, het is je gelukt… 😉 Het klinkt inderdaad bijzonder aangenaam!

 4. Bedank Ajay maar, die stak mij weer aan 😛

 5. Dat had ik al gedaan… 😉

 6. bijzonder aangename muziek er is op fabchannel ook nog een mini concert te zien van haar,,,,,zeker even doen

Reageer op dit bericht!