• 09
 • Mar, 10

Het A Curious Thing album van Amy MacDonald is een prima opvolger

A Curious Thing - Amy MacDonald albumA Curious Thing is het net verschenen tweede album van Amy MacDonald.

Na het horen van de vooruitgeschoven en niet echt verrassende single Don’t Tell Me That It’s Over was ik wat voorzichtig in mijn verwachtingen, maar na een eerste beluistering lijkt dit nieuwe album me een prima opvolger van haar succesvolle This Is The Life album.

Opvallende nummers

Naast de Don’t Tell Me single vielen me na een eerste beluistering ook deze nummers op:

 • Spark heeft aanstekelijke achtergrondvocalen en een prettig tempo.
 • I Got No Roots begint rustig maar gaat halverwege over in een meesleepend en uptempo tweede deel. Wat mij betreft is dit een van de fraaiste nummers op dit album en het lijkt me een potentiele volgende single.
 • Love Love heeft eveneens single potenties omdat het door het prettige (up)tempo en het hoge meezingehalte erg aanstekelijk is.
 • An Ordinary Life ligt eveneens prettig in het gehoor en ook nu is het weer het tempo dat hiervoor verantwoordelijk lijkt te zijn.
 • This Pretty Face is een folky meeklapper, dat wellicht te licht is voor een single, maar wel vrij aanstekelijk is.
 • Next Big Thing is het stevigste nummer op dit album en moet het ook hebben van het tempo.
 • What Happiness Means to Me is de officiele afsluiter van A Curious Thing. Deze ballad is wellicht het fraaiste nummer op dit album, o.a. omdat het wordt afgesloten met een heerlijk en uptempo instrumentaal deel.

Hidden Track

Als bonus bevat A Curious Thing een hidden track: Een ingetogen live versie van Dancing In The Dark (van Bruce Springsteen) die de moeite waard is.

Conclusie

Met A Curious Thing levert Amy MacDonald een prima tweede plaat op. Het is wellicht minder verrassend dan haar This Is The Life album, maar deze opvolger doet het qua sound, tempo en prettige organische productie niet onder voor haar debuut.

Airplay zal wellicht bepalen of dit album nog verdere grote hits op zal leveren, omdat het volgens mij niet ligt aan de kwaliteit en radiovriendelijkheid.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Don’t Tell Me That It’s Over – Amy MacDonald leuk maar niet verrassend
-Waar is de moedervlek van Amy MacDonald?
-This Is The Life van Amy MacDonald

Een reactie

 1. đŸ˜ˆ Amy MacDonald,

  You’re a very big star!!! My compliments!!!

  “This is the Life” from 2008; the best I’ve heard in times!!!

Reageer op dit bericht!