• 17
  • Feb, 10

Don’t Tell Me That It’s Over – Amy MacDonald leuk maar niet verrassend

Amy MacDonald - Don't Tell Me That It's Over singleAmy MacDonald beleefde in 2008 met This Is The Life en het gelijknamige album haar Europese doorbraak. Ook opvolgende singles als Poison Prince, Mr. Rock & Roll en Run deden het goed op de radio.

Nu, een jaar na haar laatste verschijning in de Tipparade is Amy terug met haar nieuwe single Don’t Tell Me That It’s Over.

En hoewel het nummer aardig klinkt wat orkestratie en tempo betreft, vind ik het niet verrassend.

Don’t Tell Me That It’s Over video

Er is ook meteen een videoclip bij deze single gemaakt:

A Curious Thing

Het liedje klinkt prima en had zo op haar doorbraak album This Is The Life kunnen staan. Dat is enerzijds een compliment, omdat het nummer niet onder doet voor het niveau van dat album. Aan de andere kant geeft dat ook aan dat Amy nauwelijks van koers veranderd lijkt te zijn, wat ik spijtig vind.

A Curious Thing - Amy MacDonald albumIk ben dan ook erg benieuwd hoe A Curious Thing, het nieuwe album van Amy MacDonald, zal klinken. Volgens de laatste berichten verschijnt haar nieuwe album rond 8 maart van dit jaar en ik ben benieuwd of Amy naast deze play-on-safe single nog verdere groei laat zien.

Succes?

Enfin, na het succes van haar vorige album moet dit wel een top 10 hit worden in Nederland en omstreken. Ook het album zal vermoedelijk wel hoog in de lijsten binnenkomen. Het is alleen de vraag of het daar dankzij deze en vervolg singles lang zal verblijven.

Ik voorzie eigenlijk een soort Katie Melua effect. Amy komt met een sterk op de voorganger lijkend album op de proppenen ze zal hierdoor in eerste instantie wel succesvol zijn, maar niet het eerdere artistieke en commerciële succes kunnen overtreffen.

Enfin, we zullen zien.

Wat vind jij van Don’t Tell Me That It’s Over van Amy MacDonald?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Waar is de moedervlek van Amy MacDonald?
-Het A Curious Thing album van Amy MacDonald is een prima opvolger
-This Is The Life van Amy MacDonald

Reageer op dit bericht!