• 03
 • Sep, 08

So What – Pink en het nananana na nana riedeltje

So What - Pink singleSo What is de nieuwe single van Pink en ze scoort hiermee op dit moment een top 10 hit in de VS. Het nummer is de voorloper van haar 5e album Funhouse, dat in oktober uit zal komen.

Ik heb het nummer een aantal keer beluisterd en ben er nog steeds niet helemaal uit wat ik er van moet vinden, met name door het te aanwezige nananana na nana riedeltje.

So What video

Ok, luister (en kijk) anders eerst even naar de video van So What van Pink. Let dan vooral op het nananana na nana riedeltje dat je vanaf het begin tot aan het refrein hoort.

Overigens vond ik het moeilijk om op YouTube een video van So What te vinden waarin GEEN irritante tekstballonnetjes (annotations) te vinden zijn, vandaar deze Dailymotion clip, die gelukkig (nog) vrij is van deze ‘feature’.

Enfin, ik vind het nananana na nana riedeltje irritant, en ik zou het, wanneer ik het zelf bedacht zou hebben, onmiddellijk wegdoen. Echter, het gekke is dat dit wel ontzettend in je hoofd blijft zitten, of je daar nu blij mee bent of niet. En blijkbaar werkt het wel. Op m’n werk zag ik collega’s dit nummer al mee neuriën en ik vermoed dat Pink ook hiermee weer een hit in Nederland zal gaan scoren.

Vergelijking met U + Ur Hand

Afgezien van het overheersende nananana na nana riedeltje, zit dit nummer goed in elkaar en lijkt het in veel opzichten op U + Ur Hand, de aanstekelijke derde single van haar vorige album (I’m Not Dead).
So What heeft ook weer een catchy refrein, grappig-provocerende tekst (over o.a. Jessica Simps(on)) en dito video waarin ze haar ‘zoete’ agressie weer veel ruimte geeft. Daarnaast ook lof voor de toch wel erg aanstekelijke Max Martin productie (zie ook de Veronicas), die ook hier weer duidelijk van de partij was.

Toch vind ik het nummer onderdoen voor U + Ur Hand, voornamelijk omdat ik vooralsnog (na 10 keer luisteren) niet gewend bent aan het nananana na nana riedeltje.

Wat vinden jullie van So What en het nananana na nana riedeltje?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-LoveGame – Lady GaGa en haar disco wat?
-Not Fair – Nieuwe single van Lily Allen
-Marina & the Diamonds – I Am Not A Robot

9 reacties

 1. ik vind het maar een gelikt liedje.. en dat keyboardje wat op het eind nog even happy hardcore komt spelen snap ik al helemaal niet ;D

  ps: hoe zit het eigenlijk met het feit dat ik de hele tijd m’n email moet invullen? ervanuitgaande dat je daar toch niets mee doet om te spammen, waarom is dat verplicht?

 2. Oh wauw, Kasabian!

  Een mix van het oude en nieuwe album. Cut Off, Club Foot, Shoot the Runner en ook nog Empire.

  Iemand anders die het ook hoort?

 3. @Nanne: E-mail is ook deels spam preventie. Kun je je browser niet zo instellen dat je e-mail adres onthouden wordt?

  @Cecile: Ik ken Kasabian eigenlijk niet.

  Update: Ik zie net dat So What nu op 3 staat in de VS.

 4. jah, maar niet als je net een nieuwe browser aan het testen bent (guess welke ;P ).. vandaar dat het me kennelijk ineens opviel 😀

 5. Ja, welke browser zal dat kunnen zijn. Hmm. M’n stats bevestigen m’n vermoeden.
  Over dat Google metaal gesproken: Ik mis de plugins en de home button. Bovendien zal dit initiatief voornamelijk het marktaandeel van FF aantasten, niet van IE of Opera of Safari denk ik. En da’s jammer.

 6. Tip: “By default Chrome has no home button. You can enable it by opening the options dialog – click the wrench icon in the top right and then “Options” – and checking the box labeled “Show Home button…”

 7. Thx! Ken je ook zo’n knop voor de plugins? 🙄

 8. So What van Pink staat nu op 1 in de VS. Dat is haar eerste US no 1 single.
  Pink, indien je dit leest: Gefeliciteerd! 😎

 9. Muziek voor 12 jarigen is dit! Eigenlijk geen muziek te noemen, consumentenpop! En dan die houding van die meid er bij, dat quasi stoer doen.

Reageer op dit bericht!