• 27
  • Jul, 09

Not Fair – Nieuwe single van Lily Allen

Not Fair - Single van Lily AllenNot Fair is de leuke nieuwe single van Lily Allen. Na The Fear en Fuck You is dit de derde single die uitgebracht wordt van haar ‘It’s Not Me, It’s You’ album.

Ik vind Not Fair de leukste single van Lily Allen tot nu toe vanwege het vrolijke tempo, de country invloeden (banjo-solo!), de grappige video en de (vanzelfsprekend) opmerkelijke tekst.

Not Fair video

De video bevat beelden van de Porter Wagoner show (die o.a. aan de wieg van de carrière van Dolly Parton stond) uit de jaren 70, waarin een optreden van Lily Allen is gemorphed.

In deze video is een boel te beleven, zoals de eerder genoemde banjo-solo (2:30), de grappig verveeld kijkende drummer, en de zichtbaar door de tekst aangesproken gitarist. Let daarbij vooral even op het stukje tussen 3:00 en 3:15 en o.a. het subtiele handgebaar van de Lily-ettes (achtergrond zangeressen):

Not Fair tekst

Lily Allen zou Lily Allen niet zijn wanneer ze niet op een ‘bitchy’ manier zou zingen over zaken uit de relationele en seksuele sfeer.

In Not Fair zingt ze over hoe gek ze is op een bepaalde man, maar dat er nog 1 ding niet in orde is. Het You never make me scream uit het refrein geeft precies aan wat er mis is. Mocht dit nog niet duidelijk voor je zijn, dan raad ik je sterk aan even naar het tweede couplet te luisteren.

Conslusie: Not Fair wordt een hit!

Na het succes van haar vorige single Fuck You moet dit singletje genoeg airplay kunnen krijgen. Daarnaast lijken me de grappige video, de aanstekelijke country invloeden en de wederom opmerkelijke tekst voldoende om ervoor te zorgen dat Not Fair ook een (dikke) hit in Nederland wordt.

Wat vind jij van Not Fair van Lily Allen?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-LoveGame – Lady GaGa en haar disco wat?
-Wanted van Jessie James lijkt op Christina Aguilera en Katy Perry
-She-Wolf (Loba) is de nieuwe single van Shakira

3 reacties

  1. Leuke video en leuk nummer 🙂

    Ze doet me een beetje denken aan Jerney Kaagman die “Weekend” zingt 😆

  2. Leuke vergelijking, kapsel, jumpsuit etc. en ook uit de 70s (1978 dacht ik). Zie: http://www.youtube.com/watch?v=ajssp2wHpRk

  3. Ik ken die grappig kijkende drummer volgens mij! 😆

Reageer op dit bericht!