• 13
  • Aug, 09

Marina & the Diamonds – I Am Not A Robot

Marina & The Diamonds - I Am Not A RobotDe westenwind bracht me in contact met de muziek van de eigenzinnige Marina & the Diamonds.

Ze is een Britse schone (echte naam Marina Diamandis) die aan de weg timmert als zangeres en net de single I Am Not A Robot heeft uitgebracht.

In eerste instantie viel vooral de video van dit nummer me op.

I Am Not A Robot video

De video van I Am Not A Robot is redelijk eigenzinnig, waarbij de fotogenieke en ge-bodypaint-te Marina me wist te overtuigen de video vaker te bekijken. Daardoor begon ik wat leuks te ontdekken in het liedje, zoals het fraai geproduceerde refreintje. Kijk zelf maar:

Obsessions video

Tegelijkertijd ontdekte ik ook de video van een eerdere single Obsessions. Deze clip is niet bijzonder, maar ook dit liedje heeft een aanstekelijk refreintje, dat me doet denken aan de vroege jaren 80:

Mowgli’s Road

Ok, nog even volhouden. Dit is de laatste video van Marina die ik voor je heb. Van het aanstekelijke en uptempo Mowgli’s Road is nog geen video verschenen, maar ik vond wel dit YT fragment. Let hierbij even op de eigenzinnige stem van Marina, die me aan Kate Bush doet denken:

Doorbraak?

Marina and the DiamondsEerlijk gezegd denk ik dat de huidige single I Am Not A Robot niet krachtig genoeg is om haar in een plaatsje in de Nederlandse hitlijsten te bezorgen. Wellicht wordt het al moeilijk voor haar om de Britse Indie scene te ontgroeien.

Toch heeft de goed geproduceerde muziek van Marina & the Diamonds wel iets veelbelovends. Ik kijk dan ook uit naar haar debuut album dat binnen een half jaar moet verschijnen. Tot die tijd kun je op haar blog en myspace nog meer van haar liedjes horen.

Wat vind jij van Marina & the Diamonds?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wanted van Jessie James lijkt op Christina Aguilera en Katy Perry
-Fallin’ For You single van Colbie Calliat
-Gabriella Cilmi’s Sweet About Me

Reageer op dit bericht!