• 25
  • May, 09

LoveGame – Lady GaGa en haar disco wat?

LoveGame - Lady GaGa singleLet’s have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick

Eh? 😯

Dit is het opmerkelijke refreintje van LoveGame, de nieuwe single van Lady GaGa. Gezien het succes van haar voorgaande twee singles (Just Dance en Poker Face) en de opmerkelijke tekst van het refrein, zal dit volgens mij weer een wereldwijde top 5 voor haar worden.

Wat een vreselijk nummer…

LoveGame video

Ok, mocht je dit nummer nog niet gehoord hebben (ik hoor het zelfs op 3fm), hierbij de video:

Viel het je ook op dat er een drank merk vrij prominent in beeld kwam?

Briljante wegwerp electro pop

Eigenlijk vind ik LoveGame een vreselijk nummer en doet het wat mij betreft onder voor haar eerder genoemde singles. Maar tegelijk is het eigenlijk ook een vreselijk briljant electro pop met een catchy hook.

Daarnaast bevat de clip ‘aanstootgevende’ (en dus commercieel interessante) fragmenten.

Ten slotte stel ik me voor dat dit de plaat is waar in disco’s iedereen het op dit moment over heeft, o.a. door het refrein en deze even opmerkelijke tekst, dat volledig de mogelijke ambiguïteit van het eerder genoemde refrein wegneemt:

I can see you staring there from across the block
with a smile on your mouth and your hand on your c (huh!)

Catchy en controversie scoort, denk aan de meest recente single van Lily Allen of de doorbraak hit van Katy Perry, en dus zal dit ook wel een grote hit worden.

Lady GaGa als icoon

The Fame - Lady GaGa albumDaarbij valt het me ook op hoe betrekkelijk snel (3 hits en het debuut album The Fame) de 23 jarige Lady GaGa een icoon (meteen herkenbaar) van deze tijd is geworden, vergelijkbaar met wat Britney Spears en Christina Aguilera 10 jaar geleden waren.

Maar Lady GaGa is wel een stuk explicieter en minder ‘onschuldig’ dan Britney en Christina in hun doorbraak periode waren. B & C hadden het voordeel dat ze na hun doorbraak een groei van onschuldig naar sexy (I’m not that innocent) konden laten zien, waardoor ze hun carrière succesvol konden ontwikkelen. Ik ben erg benieuwd of Lady GaGa dat ook gaat lukken.

Jouw mening?

Wat vind jij van deze LoveGame single van Lady GaGa?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wordt Take Me On The Floor van de Veronicas ook een hit?
-So What – Pink en het nananana na nana riedeltje
-Not Fair – Nieuwe single van Lily Allen

3 reacties

  1. Ik vind dit ook een vreselijk liedje. Vond Pokerface nog wel gaan, maar ook de eerste, Just dance, was niet aan mij besteed

    Aanstootgevende clip? Ach, er zijn ergere dacht ik. In veel clips van R&B artiesten is dat te zien.
    Enne vwb de comerciële fles: Ik lust geen Campari! 😛

  2. Ik vind het liedje eigenlijk wel leuk. De tekst en de clip zijn natuurlijk behoorlijk aanstootgevend, maar a) dat is geen nieuw fenomeen, en b) is daar per definitie iets mis mee?

  3. Lady GaGa doet me qua muziek en performance denken aan een explicitere versie van de Pussycat Dolls, maar dan in haar eentje. Een gelikte bedoening (letterlijk en figuurlijk in dit geval) die werkt als een trein.

Reageer op dit bericht!