• 06
  • Jul, 09

She-Wolf (Loba) is de nieuwe single van Shakira

Shakira - She Wolf - Loba singleShakira is terug met de She-Wolf single. Deze single wordt tegelijkertijd in het Spaans uitgebracht onder de naam Loba.

Aangezien deze single de eerste voorloper is van haar nieuwe Engelstalige en in oktober te verschijnen album, verwacht ik dat het nummer binnenkort erg veel airplay zal krijgen.

Op dit moment heb ik helaas alleen de Spaanstalige versie online kunnen vinden, maar die is wel veelbelovend.

She Wolf (Loba) video

Ja, de video is er nog niet. Bah. En al zou ie er al zijn, dan nog zou label Sony er vast weer voor kiezen om dit op YouTube te voorzien van de mooie ‘Insluiten op verzoek uitgeschakeld‘ melding, zoals ze met een vrijgegeven Spaanstalige versie (Loba) van dit nummer hebben gedaan.

Op Dailymotion vond ik hier een te embedden versie van:

Disco / electropop

Shakira Toen ik Loba (She-Wolf) voor het eerst hoorde was ik teleurgesteld omdat het geen pop rock muziek is, zoals Don’t Bother of Objection (Tango). Maar na een paar beluisteringen begon ik het aanstekelijke ervan wel in te zien, en daarbij ook de bewonderenswaardige keuze van Shakira voor een meer disco en (electro) pop-ge√∂rienteerde sound op She-Wolf. (Veel artiesten die langdurig successen boeken, danken dit aan het hoorbaar veranderen van hun sound, iets wat niet altijd makkelijk lijkt te zijn).

Enfin, iemand schreef dat She-Wolf doet denken aan Disturbia van Rihanna en daar ben ik het wel mee eens. Shakira lijkt zich hiermee te richten op de (met name in de VS) lucratieve Pop/R&B markt, zoals ze dat eerder ook al deed met de Beautiful Liar single (samen met Beyonce). Ik vermoed daardoor dat haar nieuwe album in het verlengde hiervan zal liggen.

Leuke tekst?

Op dit moment heb ik de Engelstalige versie nog niet gehoord en dus beoordeel ik She-Wolf (of eigenlijk Loba) alleen op de muziek. Ik ben erg benieuwd of de tekst van dit nummer nog leuke frasen bevat. Ik heb er al wel positieve dingen over gelezen en gezien. Hopelijk maakt dat dit nummer er nog beter op.

She Wolf Viral

Oh ja, een interessant aspect van She-Wolf is de marketing campagne rondom deze nieuwe single. Op Shewolfiscoming.com vind je Blair Witch/Cloverfield achtige viral filmpjes waarin particulieren verslag doen van een mystieke She-Wolf.

De toon die hierin wordt gezet maakt me wel erg benieuwd naar de tekst en de nog te verschijnen video clip. Wellicht zal dit ook een positief effect hebben op mijn beleving van dit nummer.

Wat vind jij van deze She-Wolf single van Shakira?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Het She Wolf album van Shakira valt me een beetje tegen
-Objection (Tango) – Shakira
-Shakira – Don’t Bother

2 reacties

  1. Ik ken Loba niet, hoewel ik een hevig fan ben. Nu, ik denk dat Shaky wel Live heel wat kan doen met dit nummer. Ze durft wel, hé?

  2. Ja, ze heeft wel durf.

Reageer op dit bericht!