• 20
  • Aug, 08

Embedding disabled by request?

This video is no longer availableBah! Ik baal ervan dat wanneer ik een leuk YouTube (muziek)filmpje op m’n blog heb geplaatst, deze video later een Embedding disabled by request label krijgt en daardoor niet meer op m’n blog bekeken kan worden.

Wel, volgens mij heb ik daar een oplossing voor gevonden.

‘We’re sorry, this video is no longer available’

Even voor de duidelijkheid, het gaat hier NIET om video’s die verwijderd zijn van YouTube, maar die om wat voor reden dan ook alleen op YouTube bekeken mogen worden. Bij het bekijken van deze video in YouTube ontbreekt dan ook de embed code. In plaats daarvan zie je een ‘Embedding disabled by request‘ melding:

Embedding disabled by request - YouTube

Het is extra vervelend wanneer zo’n filmpje later pas zo’n ‘Embedding disabled by request‘ status krijgt, waardoor al ge-embedde video’s op ‘zwart’ gaan en deze melding tonen: ‘We’re sorry, this video is no longer available‘.

Oplossing

Goed, even zoeken in Google (eigenaar van YouTube 😉 ) leidde me tot een handige site die me wees op een kleine aanpassing in de embed code. Het komt er op neer dat je de 2 embed URLs even moet veranderen van:

….youtube.com/v/A1b2C3D4e5F
naar:
….youtube.com/swf/l.swf?video_id=A1b2C3D4e5F

Hierbij is A1b2C3D4e5F de unieke video code.

Op de genoemde site kun je overigens ook je video code laten converteren, zodat je deze eenvoudig kan copy-pasten. (n.b. let er op dat je voor het gebruik in WordPress de spaties en regeleinden tussen de tags verwijdert.)

Mooi toch?

Enfin, dit werkt, ook al vraag ik me wel af hoe lang deze oplossing houdbaar is. Daarbij vraag ik me nog steeds af waarom sommigen ervoor kiezen YouTube filmpjes niet te laten embedden. Dit draagt toch bij aan de verspreiding en daarmee populariteit van zo’n filmpje? Of gaat het ze om de linkjes en tekst naast de video in YouTube?

Wellicht zou dat opgevangen kunnen worden door de recentelijk geïntroduceerde tekst ballonnetjes (zgn. YouTube Annotations) waarmee je teksten en linkjes in een filmpje kan plaatsen. Als ze dit maar niet te vaak gaan gebruiken, want ik stoor me nu al vrij vaak aan die ballonnetjes, en hoop niet dat de filmpjes die ik al op m’n blog heb staan, later voorzien worden van die dingen. Dat is, indien ze überhaupt nog ‘available’ zijn. 😆

Toch zijn er met Annotations ook erg leuke dingen te doen, zoals je kan zien in dit grappige filmpje.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Buma Stemra betalen voor het embedden van YouTube filmpjes?
-YouTube fun – Transworld Ultra Rock

2 reacties

  1. Basta! Het lijkt erop dat dit niet meer werkt. 😕

  2. Mijn ‘oplossing’ voor dit probleem is te zoeken naar hetzelfde filmpje op Dailymotion.com en die te embedden.

Reageer op dit bericht!