• 12
  • Oct, 09

Het She Wolf album van Shakira valt me een beetje tegen

Shakira - She Wolf albumHmm.

Ik heb het nieuwe She Wolf album van Shakira nu een paar keer beluisterd, maar het lukt me niet om er echt in te komen.

Ik bewonder de keuze van Shakira om haar muzikale koers te wijzigen, en daarmee durf en veelzijdigheid te laten zien, maar het resultaat komt toch minder tijdloos op me over.

Opvallende nummers

Het album opent met de She Wolf single dat wellicht het toegankelijkste nummer van dit album is. Ik vind het opvallend dat deze eerste single in de VS en Nederland geen top 10 hit werd, waaruit ik afleid dat deze muzikale koerswijziging niet zo succesvol is als Shakira wellicht verwachtte. Ik moet wel zeggen dat ik dit nummer pas na een paar beluisteringen leuk begon te vinden en ben benieuwd of dat ook voor de rest van dit album geldt.

Het tweede nummer Did It Again, en ook de tweede single van dit album, lijkt me vooralsnog niet het succes van de She Wolf single te kunnen overtreffen. Het is wel een apart nummer, maar mist wat mij betreft een prettiger tempo of een betere hook om te blijven hangen.

Why Wait is een aardige mix van The Neptunes en Oosterse muziek. The Neptunes produceerden overigens de helft van alle liedjes op dit album.

In het aardige Men In This Town vraagt Shakira zich af of alle mannen voor haar op de vlucht zijn geslagen. Let daarbij even op deze eerste regels: Is there a prince in this fable for a small town girl like me?  The good ones are gone or not able… and Matt Damon’s not meant for me, Damon’s not meant for me (Damnit!)

Gypsy is wellicht het enige nummer op het She Wolf album dat ook op een van haar voorgaande albums had kunnen staan. Het begint met een rustige gitaartokkel .

Spy is ook een aardig nummer. Op dit nummer werkte Shakira weer samen met Wyclef Jean (Hips Don’t Lie) en het zou me niet verbazen dat dit nummer ook een single wordt.

Mon Amour is eigenlijk het laatste nummer op het She Wolf album (er volgen nog 3 Spaanstalige versies van eerdere nummers). Hoewel het niet een heel origineel nummer is, heeft het gelukkig wel een lekker aggressieve tekst en een prettig tempo. Het leukste van dit nummer zit in het staartje wanneer Shakira als een vliegveld omroepster deze tekst laat horen: Passengers with destination to Hell, please proceed to your gate, we are ready to board now

Conclusie: Durf is prima, maar eh…

Al met al vind ik het bewonderenswaardig dat Shakira durf toont om op haar She Wolf album een drastische verandering van sound te bewerkstelligen door te kiezen voor een meer beat-georienteerde vorm van electropop. En electro pop kan best leuk zijn, maar laat het dan wel iets energieker zijn, zoals het Hook Me Up album van The Veronica’s of de Voodoo Child single van de Rogue Traders.

Shakira She Wolf album recensieEnfin, hoewel het album bij elke beluistering beter wordt, mis ik toch nog de energiekere (‘rock-chick’) kant van Shakira en valt het She Wolf album me daardoor een beetje tegen.

Ten slotte ben ik benieuwd of dit She Wolf album een groot succes zal worden, omdat het succes van de eerste single ietwat tegenviel. Overigens was dit ook het geval bij haar vorige album, Oral Fixation Vol. 2. De (fraaie) single Don’t Bother single deed het toen minder goed dan verwacht, maar dankzij de latere toevoeging (Reloaded edition) van de Hips Don’t Lie wereldhit begon dit album toch veel beter te verkopen. Ik ben benieuwd of Shakira nu weer dat re-release truukje (a la Rihanna) gaat uithalen.

Wat vind jij van de nieuwe sound van Shakira?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-She-Wolf (Loba) is de nieuwe single van Shakira
-Objection (Tango) – Shakira
-Shakira – Don’t Bother

3 reacties

  1. Ben het er absoluut niet mee eens. Vind het juist een heel sterk album. Bijna geniaal, ze heeft een nieuwe sound met daarin toch de oude vertrouwde shakira erin verwerkt. Zo bereikt ze een breder publiek wat volgens mij ook precies de bedoeling is van dit album. Daarbij is mijn persoonlijke mening dat dit juist haar sterkste album is door de hoeveelheid goede nummers die erop staan. Did it again vind ik het beste nummer nummer op het album gevolgd door Good stuff. Het energieke wat jij mist kan ik meer dan terug vinden op het album 😉 ! Als ik dan een minpunt zou hebben dan ligt het bij het aantal tracks. Die vind ik echt minimaal aangezien de laatste 3 vertaalde versies zijn

  2. Dank voor je toevoeging. Ik ben blij dat het album wel anderen aanspreekt en denk dat ik er te hoge verwachtingen van had. Hopelijk gaat het nog groeien voor me.

  3. Sorry maar ik kan totaal niet wennen aan deze nieuwe sound, ik bewonder haar lef, echter ik vind het persoonlijk een vreselijk album.

Reageer op dit bericht!