• 26
  • May, 08

Objection (Tango) – Shakira

Objection (Tango) - ShakiraShakira brak internationaal door met de single Whenever, Wherever van haar Laundry Service album in 2002. Ook het daarna uitgebrachte Underneath Your Clothes werd een grote hit. Beide werden Nederlandse nummer 1 hits, en bereikten de top 10 in de VS.

Objection (Tango) was de derde single van dat album en deed het, gek genoeg, aanzienlijk minder goed. In Nederland bereikte het nog de 4e plaats, maar in de VS kwam het nummer niet verder dan de 55e plaats en ook in andere landen was het succes aanzienlijk minder.

Veelzijdig

Hoewel Objection (Tango) minder succesvol was, liet Shakira wel zien hoeveel verschillende stijlen ze beheerste. Whenever, Wherever was een dansbaar nummer, Underneath een ballad en Objection ging de latin-rock kant op. Eigenlijk vind ik haar rock getinte nummers het leukste, maar dit zijn meestal niet haar succesvolste singles. Eerder schreef ik hier ook al over haar geweldige Don’t Bother single.

Objection (Tango) video

De clip van Objection (Tango) is opvallend vanwege het teken-film deel (let op de eh, interessante tekst) en het gebruik van de bandoneon/accordeon:

Tango (Objection) Afropunk versie

Een tijd geleden hoorde ik een leuke alternatieve versie van Objection, die wat mij betreft het origineel evenaart:

Enfin, welke versie van Objection (Tango) vinden jullie leuker? De bandoneon of de afropunk versie?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Shakira – Don’t Bother
-She-Wolf (Loba) is de nieuwe single van Shakira
-Het She Wolf album van Shakira valt me een beetje tegen

Reageer op dit bericht!