• 29
  • Nov, 10

Leuke Exquizzit open NK Pubquiz 2010 in Enschede

Open NK Pubquiz 2010 in de Grote Kerk in EnschedeZondag 28 november deed ik met mijn quizteam mee aan de Open NK Pubquiz 2010 in de Grote Kerk in Enschede.

Deze door Exquizzit georganiseerde quiz over allerlei feitjes was prima georganiseerd, goed gepresenteerd en leuk om eens mee te maken.

Sfeerimpressie

De quiz vond plaats in de Grote Kerk in Enschede en daar was het prima vertoeven. Het was er lekker warm, je kon er prima zitten en ook het geluid was prima geregeld.

Hier zie je een aantal foto’s van de pubquiz:

Sfeerimpressie Open NK Pubquiz 2010 in de Grote Kerk in EnschedeOh ja, ook de presentatie, dikwijls een valkuil voor quizmasters, vond ik, afgezien van een paar numerieke vergissingen, goed gedaan. Daarnaast liep de hele quiz strak volgens het schema: Vragen werden 2 keer opgelezen en er werd duidelijk aangegeven hoeveel speeltijd er nog was. Elke ronde werd beëindigd door het vrolijk klinkende Come On Eileen in de versie van Save Ferris.

Verder werd er nog een paar keer een Groen-Rood spel gespeeld. Dit was een individuele afvalrace waarbij er vragen gesteld tot er 1 winnaar over was en deze een docu-dvd kreeg. Hoewel ik het bizarre vragen vond, droeg het wel bij aan het tempo en de sfeer van de avond.

Ook de aanwezigheid van een tiental andere bekende quizteams uit Groningen droeg bij aan sfeer.

Waar waren de tussenstanden?

Het enige nadeel van de NK Pubkwiz in Enschede vond ik het ontbreken van de tussenstanden. Tot aan de einduitslag had je geen idee hoe je en andere teams ervoor stonden.

Onze totaalscore bleek uiteindelijk nog reuze mee te vallen. We werden 5e (66,5 punten) van 48 teams.

Impressie van de vragen

De quiz bestond uit 10 ronden, waarvan 2 plaatjesronden en een audio ronde. Onze beste ronde was de muziekronde, waarbij we 9,5 van de 10 punten haalden.

En zoals altijd waren er natuurlijk de vragen waarbij we voor het verkeerde antwoord kozen, o.a. die over de struisvogel, prinses Beatrix, Föhn, Damien Hirst of het aantal hechtingen dat Barack Obama afgelopen week kreeg.

Gelukkig stonden daar tegenover ook een aantal vragen waarbij we een beetje geluk hadden, zoals de 90 graden gedraaide landkaart van Brazilië, het Victory Boogie-Woogie schilderij, de vermogensvraag over paardenkracht en de link tussen Gulliver’s Travels en Yahoo.

Zie ook de plaatjesronde in dit krantenartikel.

Conslusie

Al met al kijk ik terug op een leuke en goed georganiseerde NK pubquiz 2010 in Enschede. Hulde aan de organisatie.

Daarbij vind ik, net zoals bij eerdere grote quiz evenementen als de NK quiz in Groningen en het Murphy’s WK in 2009, dat ik te lang moet wachten op de volgende editie.

Misschien is dat, naast mijn eerder beschreven 8 leuke dingen van het pubquizzen, nog een aspect van het quizzen: het is verslavend, omdat ik ervan overtuigd ben dat mijn team het een volgende keer nog beter zal doen. 🙂

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Waarom zit er geen kat in de Chinese dierenriem?
-Singles Only van Kane is een goed verzamelalbum
-Word cloud quizzen van hits uit de jaren 1990-1999

3 reacties

  1. “pupquiz:” (zie boven) 😆 😆

  2. 🙄 Dank, ik heb het meteen aangepast.

  3. Update:

    Van de NK punquiz 2010 in Enschede zijn nu ook de eindstand, foto’s en een leuk verslag te vinden (met daarin een linkje naar deze pagina) 🙂

Reageer op dit bericht!