• 25
 • Mar, 11

Singles Only van Kane is een goed verzamelalbum

Kane - Singles Only verzamelalbumKane is een groep die ik vaak tegenkom in de audioronden bij het pubquizzen. Vrijwel meteen herken ik deze band bij het horen van een geluidsfragment, maar zelden de titel van het gevraagde liedje.

Ik keek dan ook uit naar een verzamelaar van Kane, zodat ik door het beluisteren ervan hun bekendste liedjes sneller zou kunnen herkennen tijdens het pubquizzen.

Gelukkig bracht Kane onlangs hun eerste verzamelalbum, Singles Only, uit en kan ik hiermee gaan oefenen. Ik vind het daarbij prettig dat dit album ruim voldoet aan mijn richtlijnen voor een goed verzamelalbum.

Dit zijn de redenen waarom ik Singles Only van Kane een goede verzamelaar vind:

 • Volledig

  Het album bevat alle hits van Kane tot nu toe, met uitzondering van de Tiesto remix van Rain Down On Me en de live versie van No Surrender. De originelen hiervan werden ook hits en die vind je wel op dit album.
  Ook Dreamer (Gussie’s Song), eigenlijk een single van zanger Dinand Woesthoff, is op dit album te vinden.

 • Volgorde

  Het album is chronologisch geordend wat helpt bij het in volgorde kunnen plaatsen van de singles. Daarnaast kun je hierdoor ook de ontwikkeling van de band beluisteren.

 • Hitversies

  Voor zover ik kan nagaan, bevat dit album de single versies, waar ik de voorkeur aan geef.

 • Titel

  De titel dekt voor het grootste deel de lading, maar is toch ietwat ambigu. Enerzijds duidt het op een verzameling singles, maar anderzijds kun je het ook lezen als ‘alleen vrijgezellen’. Ik weet niet of dit met opzet is gedaan, maar een titel als The Complete Singles Collection zou het minder verwarrend maken.

 • Extra’s

  Deze 2CD verzameling is ook in een luxe versie te verkrijgen. Daarbij krijg je dan nog een bonus CD met daarop 12 live versies, waaronder de bekende live versie van Before You Let Me Go waar Ilse de Lange ook op de horen is.

Conclusie: Goede verzamelaar

Enfin, dit album voldoet prima aan mijn richtlijnen voor een goed verzamelalbum en het is prima oefenmateriaal voor de pubquizzen.

Misschien ga ik na de zoveelste beluistering van dit album de liedjes van Kane zelfs leuk vinden, iets waar ik me tot nu toe nog niet op betrapt heb. 🙂

Wat vind jij eigenlijk van Kane?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Richtlijnen voor een goed verzamelalbum
-Bon Jovi Greatest Hits-Ultimate Collection voldoet maar half aan mijn richtlijnen voor goede verzamelalbums
-Top 10 artiesten van wie er nog een verzamelalbum uit moet komen

Een reactie

 1. 😉 Gewoon keigoed dat album, daar moet je niet te veel over zeveren!

Reageer op dit bericht!