• 15
 • Aug, 08

Ketchup For Life en andere leuke mashups

Ketchup For Life - mashup Amy MacDonald Ketchup Song (Asereje)Amy MacDonald is op dit moment nog steeds in onze top 5 te vinden met This Is The Life en het zou me niet verbazen dat ze hiermee de grootste hit van het jaar scoort. Enfin, dat neemt niet weg dat ik het nummer door die populariteit veel te vaak gehoord heb en wel toe ben aan iets anders.

Toevallig kwam ik laatst een leuke mashup van dit nummer tegen, waarin ook The Ketchup Song (Asereje) van Las Ketchup te horen is.

Dit zette me aan het denken: Zou deze mashup, indien het met copyrights etc. goed geregeld is, een HIT in Nederland kunnen worden? Zou er behoefte bestaan of gecreëerd kunnen worden bij Nederlanders wanneer dit nummer vaak op de radio te horen is?

Ketchup For Life – Amy MacDonald vs Las Ketchup

Ok, dit is die leuke mashup van Amy MacDonald en Las Ketchup. Let er even op hoe mooi deze twee nummers in elkaar verweven zijn:

Enfin, zou dit een hit kunnen worden?

Give It 2 Me Wild Thing – Madonna vs Tone Loc

Goed, laten we even verder gaan. Na verder zoeken kwam ik ook een vergelijkbaar fraaie mashup tegen van Give It 2 Me van Madonna dat gemengd werd met Wild Thing van Tone Loc:

Deze en andere fraaie mashups kun je overigens vinden op de Lost Dimension Mashups pagina.

Stand By Me – The Police vs Ben E. King

Een andere leuke mashup die ik tegen kwam is deze mix van het tijdloze Stand By Me van Ben E. King met het even tijdloze Every Breath You Take van the Police. Deze nummers lijken echt feilloos bij elkaar te passen:

Got Your Cherry Tonight – INXS vs. Neneh Cherry

Ok, ik sluit deze post af met de eerste mashup die ik ooit op TV zag, en daardoor heel anders naar het remixen van liedjes ging kijken. In Got Your Cherry Tonight wordt Need You Tonight van INXS op indrukwekkende manier gemixt met I’ve Got You Under My Skin van Neneh Cherry. Let ook op hoe mooi de bijbehorende bijbehorende clip in elkaar zit:

Slotvraag

Ok, hoe denken jullie over mashups zoals de bovenstaande? Zou dit in disco’s etc. aan kunnen slaan?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Asereje Ketchup Song – Las Ketchup
-Coole mashup: Duffy vs. the Police – Mercy for Roxanne
-Leuke mashups van Wax Audio

7 reacties

 1. Die van Amy MacDonald en Las Ketchup is nog helemaal zo slecht nog niet. 🙂 Weet alleen niet of het hitmateriaal is eigenlijk.

  De rest heb ik nog niet beluisterd, dat doe ik vanavond thuis even.

 2. Leuk, mashups!

  Een andere leuke mashup/remix van Every breath you take staat op de soundtrack van de serie The Sopranos, Peppers & Eggs, “Every Breath You Take / Theme From Peter Gunn (Mr Ruggerio’s Remix)”: http://www.youtube.com/watch?v=kGOoyI6vTNQ

  En toen ik toch op youtube was kwam ik ook deze nog tegen met hetzelfde nummer: http://www.youtube.com/watch?v=Ls-dX3HrhAo

 3. Het concept is natuurlijk prima hitwaardig. Zoek wat van “party ben” op (hoewel die er raar genoeg ook hele slechte tussen heeft zitten), natuurlijk 2manydj’s (en dan niet alleen AHORS part II, maar ook de andere 9(?) delen) …. En laatst had ilse ook wat mashup cd’s die “best of bootie” heten gedownload. .. meestal veel dance trouwens.

  voorbeeldje:
  http://www.partyben.com/PartyBen-ComputerTalk.mp3
  http://www.partyben.com/PartyBen-BoulevardofBrokenSongs-V2Remaster.mp3
  😀

 4. Leuk! Dank voor die aanvullingen. Leuke versie die van Furtado, Timby en Timba.
  Die ‘best of bootie’ cd’s was ik overigens ook net aan het luisteren. Daar zitten hele leuke tussen. Die PartyBen.com site is ook leuk. Dank!

 5. Ik heb een MTV mashup van een paar jaar terug van Pink en The Vines op m’n iPod. Die is echt supergoed.

  http://www.youtube.com/watch?v=MQSDTQyrBZ4

 6. Grappige versie. Ik heb wel het idee dat in deze mashup de vocalen van Pink iets te hoog zijn, wellicht omdat ze hier sneller ‘zingt’ dan in het origineel. In deze versie met ZZ-Top doet ze het wmb leuker:

  http://www.youtube.com/watch?v=J5cHW-qx3Xo

 7. Afterthought: Dat is het met mashups. Er zijn zoveel verschillende, waarbij de mixen van de voor mij bekende liedjes me het meeste aanspreken, vooral wanneer ze goed gemixt zijn.

  Daarbij luister ik de laatste tijd zo vaak naar mashups, dat ik bang ben dat de originelen hierdoor nooit meer hetzelfde zullen klinken.

  Neem bijvoorbeeld deze versie van Break On Through & Whole Lotta Love: http://www.youtube.com/watch?v=jMIi_TYc5jM

  Zal ik hierna ooit die bekende rifjes nog los van elkaar kunnen horen, zonder iets te missen?

Reageer op dit bericht!