• 29
 • Jan, 09

Coole mashup: Duffy vs. the Police – Mercy for Roxanne

Mercy for Roxanne - Duffy vs. The Police mashupGisteren hoorde ik op 3fm een coole mashup van Duffy vs. the Police, Mercy for Roxanne genaamd, en ik werd er helemaal stil van. Enthousiast wees ik een paar collega’s op deze versie, maar kreeg gemengde reacties.

Was ik de enige die hier zo van onder de indruk was?

Enfin, het mocht m’n luisterplezier niet drukken en voor de resterende 3 minuten zat ik gekluisterd aan de speakers.

Later die dag zag ik tot mijn vreugde dit nummer als gadget in Hyves opduiken bij een muziekliefhebster en vond ik daarmee het bewijs dat ik niet de enige was die overrompeld werd door deze fraaie mix van Roxanne en Mercy. Ik moest hier gewoon over bloggen.

De mashup van Duffy en The Police

Het gaat om deze video-clip loze mix versie van Mercy (van Duffy) en Roxanne van The Police, dat op moment van schrijven door slechts 230 paar ogen is gezien. Let vooral even op de mooie mix in het refrein waar Sting’s schreeuwerige Rokzehn wordt opgevolgd door Duffy’s You Got Me Beggin’. Erg aanstekelijk.

Mashups zijn leuk!

Mashups zijn vaak leuk en ik reken Mercy for Roxanne zeker tot de groep van de uitblinkers. Deze versie doet me denken aan een eerder beschreven leuke mashup van Stand By Me en Every Breath You Take, waar eveneens een basistrack van een Police klassieker voorzien werd van een andere tekst.

Jouw mening

Ja, nu mag jij! Wat vind jij eigenlijk vanΒ Duffy vs. the Police – Mercy for Roxanne?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Bleeding Mercy – Leona Lewis vs Duffy mashup
-Is Duffy, met de single Mercy, de nieuwe Amy Winehouse?
-Ketchup For Life en andere leuke mashups

19 reacties

 1. ik vind hem gaaf iig πŸ™‚

 2. Ik vind het ook goed klinken! 😈 Die van Stand By Me en Every Breath You Take is trouwens ook geweldig. Leuk die Mashups. πŸ™‚

 3. Mashups zijn cool.

  Ze pakken niet altijd even goed uit, maar deze is zeker leuk!

 4. ik heb hem ook gehoord, dat was maandagochtend.. en hij was GEWELDIG,, dat is nou eens fijn wakkerworden zeg… LEKKER gewoon..;) dat zo’n muziek nog gemaakt word;) Allen veel plezier ervan…

 5. Dito! Hoorde hem bij 3FM. het intro van Roxanne begon, een college en ikzelf bereiden ons voor om Roxanne in te zetten en werden overrompeld door Duffy’s Mercy!

  Ben all-time (and old-time) Police fan, maar dit mogen ze doen, hoor. Briljant, aanstekelijk, passend en verrassend.

 6. Ik vind het te gek!!!, Ik hoorde m inderdaad ook en heb m dan nu eindelijk via jou ook op youtube gevonden..
  De mashup is echt brilliant!

 7. gruwelijk 😈

 8. uuuh vraag mij wel af of de police sample
  wel origineel is… πŸ˜‰

 9. Ik zoek alleen nog de mp3…..wie heeft m of weet waar ik m kan vinden

  gr D

  mail naar daniel.obdeijn@home.nl

 10. De Mp3’s van de Mash Ups zijn te vinden op
  http://mightymikesnewboot.blogspot.com

 11. Fan-tas-tisch
  Ik ben alleen niet intelligent genoeg om uit te vinden waar die site van Mighty Mike die mp3’s opslaat… :mrgreen:

 12. een andere mashup is Sean Kingston: Beautiful girls met Every Breath You take van The Police…. Past precies. Zing de tekst van Every Breath you take op Beatiful girls en je hebt een leuk resultaat

 13. ook kan je de gitaar partij van Every Breath.. spelen. dat is ook erg leuk. (zelf ontdekt)

 14. Inderdaad, erg leuk, maar ik kan geen gitaar spelen, duuuussss…….

 15. Ik vind hem ook te gek , maar helaas zou ik niet weten hoe ik het nummer moet downloaden. Via Mightymike krijg ik geen verwijzing. Wie weet de juiste weg?

 16. Lijkt me niet zo heel lastig.
  Klik in op een comment (nr 10 van Tom) en scroll iets naar beneden. Zoek de post op van Mercy for Roxanne en klik met rechtermuistoets en selecteer doel opslaan als.

  Hoe dan ook, tof gedaan deze mashup!

 17. hoorde dit nummer vandaag bij club Noa in Leeuwarden.

  Chill:D

  bedankt, dankzij jullie heb ik dit nummer gevonden

 18. Erg late reactie (was ‘m vandaag weer aan t zoeken om aan iemand te laten horen en kwam de linkk naar je blog tegen) maar ook ik was hier erg van onder de indruk 😎
  Ben die dag ook erg bezig geweest om alle mashups van MightyMike naar binnen te hengelen maar deze steekt er echt met kop en schouders bovenuit….. respect!!

 19. Dank. Die MightyMike mashups zijn inderdaad erg geweldig. 😈

Reageer op dit bericht!