• 06
  • Nov, 07

Hook Me Up – Veronicas

‘Hook Me Up’ is het tweede album van de Veronicas, een Australische tweeling, die vorig jaar in Nederland, Belgie en vooral Australie hits scoorden met 4 Ever en Everything I’m Not.

Hook Me Up - Veronicas recensieEerder schreef ik al over hun aanstekelijke 4 Ever single, dat zich het beste laat omschrijven als girlie powerpop. Ook ‘Hook Me Up’ bevat weer veel girlie pop, waar het niet dat dit album iets dance/pop georienteerder is dan het eerste album (The Secret Life Of).

Ik vind het jammer dat de rock invloeden hierdoor terrein hebben verloren. Dit neemt niet weg dat deze tweeling (Lisa en Jessica Origliasso) een energiek album hebben gemaakt, met een aantal opvallende nummers:

Het openingsnummer Untouched laat duidelijk de nieuwe dance-pop richting horen, en is erg energiek en aanstekelijk. Het zal me niet verbazen dat dit een volgende single zal worden.
Veronicas - Hook Me Up recensie Het nummer Hook Me Up is de eerste single en is eveneens sterk beinvloed door dance-pop. Helaas is dit nummer niet zo sterk als 4 Ever, dat de eerste single was van hun vorige album.
This Is How It Feels is een andere uitspringer, met name door het energieke tempo van het nummer en de fraaie, hoge zanglijnen van de tweeling. Dit mag wat mij betreft ook een single worden.
Take Me On The Floor heeft een aanstekelijk meezing refrein, en ik ben er nog steeds niet uit of er, zoals de lyrics aangeven I wanna kiss you so gezongen wordt, en niet I wanna kiss a girl.
Een erg opmerkelijk nummer is het leuke Popular, en lijkt bijna een Nelly Furtado parodie of imitatie.

Hoewel ‘Hook Me Up‘, het nieuwe album van de Veronicas minder rock-georienteerd is dan hun vorige album, en geen van de nummers het niveau van hun doorbraak single 4 Ever benadert, is het een fraai album, met een aantal aanstekelijke en energieke uitschieters. Het laat ook zien dat de Veronicas niet bang zijn om te experimenteren, waardoor dit album geen ‘The Secret Life Of deel 2’ is geworden.
Hierbij de video van Hook Me Up, de eerste single van dit album, dat wat geluid betreft representatief is voor het nieuwe geluid van de Veronicas:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wordt Take Me On The Floor van de Veronicas ook een hit?
-4ever – The Veronicas
-Gaat Untouched van The Veronicas eindelijk een hit worden?

2 reacties

  1. Ge-wel-dige cd dit.
    Echt, heerlijk.
    Wel een beetje anders dan hun eerdere nummers, maar zeker vernieuwend en leuk.

  2. Ja leuk he?
    Voor de liefhebbers, een link naar de video van het aanstekelijke Untouched dat, zoals ik al hoopte, als 2e single van dit album verscheen.

Reageer op dit bericht!