• 03
  • Dec, 08

Ayo Technology – Milow scoort hit met 50 Cent & Timberlake remake

Ayo Technology - Milow singleAyo Technology van Milow hoor je overal op dit moment: Radio, TV (DWDD) en het web (MyspaceTV, Hyves etc.).

Het nummer bereikte een paar weken geleden de eerste plaats in Belgie en nu lijkt in Nederland hetzelfde te gaan gebeuren. Borsato en Beyonce staan nu nog boven Milow in de hitlijst, maar wellicht is dat volgende week niet meer het geval.

Enfin, de buzz rondom dit nummer is opmerkelijk en ik heb het nummer op dit moment nog niet te vaak gehoord, zodat ik er lekker enthousiast over kan schrijven. 😉

Ayo Technology – Milow clip

Het gaat om deze nogal eh, lichamelijke clip, waarbij daarnaast vooral het akoestische arrangement en de fraaie warme stem van Milow opvallen:

Wie is Milow?

Milow is de artiestennaam van Jonathan Vandenbroeck, een 28 jarige Belgische singer-songwriter die nu met Ayo Technology in Nederland zijn eerste hit scoort, maar twee jaar geleden al in België een hele grote hit scoorde met het fraaie You Don’t Know.

Originele versie Ayo Technology

Milow moest het tot nu toe voornamelijk hebben van zelfgeschreven liedjes, maar scoort nu dus een grote hit met zijn versie van Ayo Technology. In 2007 werd dat een wereldhit voor 50 Cent in samenwerking met Justin Timberlake en Timbaland:

Succesvoller dan het origineel in NL en BE

Ayo Technology van Milow is in Nederland en België nu al stukken succesvoller dan de orginele versie van 50 Cent, Justin Timberlake (en Timbaland). Ayo Technology van Milow succesvoller dan origineelHet origineel behaalde daar respectievelijk de 17e en 13e plaats. (In de VS bereikte het de 5e plaats).

Ook Google Trends laat duidelijk zien dat er nu in Nederland aanzienlijk meer gezocht wordt op Ayo Technology, waarmee de versie van Milow populairder lijkt te zijn.

Wereldhit voor Milow?

Ayo Technology single van MilowEnfin, in Nederland en België is het al een grote hit. Daarnaast zou het me niet verbazen dat het ook in andere Europese landen aan zal slaan. En indien er een slim Amerikaans label hier wat promotie geld tegen aan gooit, dan kan dit, mede door de grotere bekendheid van het origineel, ook in de VS een grote hit worden.

Remakes van R&B hits

Ten slotte valt het me op dat met deze Ayo Technology cover een populair R&B lied succesvol wordt vertaald naar een gitaar/singer-songwriter versie. Hoewel dit niet nieuw is, is het volgens mij vaker andersom.

Enfin, zal dit voor herhaling vatbaar zijn? En welke R&B nummers zouden zich ook voor zo’n behandeling lenen? Don’t Cha van de PCD’s? Independent Women van Destiny’s Child?

Te moeilijke vraag? Dan mag je ook melden welke versie van Ayo Technology leuker vindt: Die van 50 Cent (met Timberlake & Timbaland) of die van Milow?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-You Don’t Know – Milow single
-Adele scoort hit met Make You Feel My Love van Bob Dylan
-De 4 Minutes van Madonna op 1!

3 reacties

  1. Wat ik op YouTube vond en wat ik erg cool vond was deze http://www.youtube.com/watch?v=0caGOTASqkM versie van My Life, oorspronkelijk van The Game & Lil Wayne http://www.youtube.com/watch?v=yyb6dkLxE58 .

    Wat nadere research leverde mij trouwens het feit op dat de betreffende dame(Marie Digby) min of meer patent heeft op het akoestisch vertolken van R&B nummers. Gimme More door Britney Spears zit bijvoorbeeld ook in een leuk nieuw jasje: http://www.youtube.com/watch?v=a6GqWpuefc8 .

  2. Bij Milow dacht ik in de eerste instantie aan Milo, wat dus heel wat anders bleek 🙂 Van Milo was ik erg gecharmeerd, maar van Milow ook! Andere tak van sport tough.

    Petje af! Ik begreep dat Perez Hilton en Kanye West Milow gelogd hebben. Ik zit echt te wachten op een Amrikaan die er wat mee doet.

  3. Ayo Technology van Milow staat deze week op 1 zag ik net.

Reageer op dit bericht!