• 17
 • Nov, 08

Marco Borsato scoort met Dochters zijn 14e nummer 1 hit

Dochters - Marco Borsato singleHoe is dit toch mogelijk?

Marco Borsato scoort op dit moment zijn 14e nummer 1 hit met Dochters, de derde officiële single van zijn Wit Licht album.
En ongeacht wat ik of jij van dit nummer vindt, het blijft toch indrukwekkend dat Marco nu al 14 nummer 1 hits heeft weten te scoren.

Ja toch?

Dochters video clip

Enfin, voordat deze versie ook een Embedding disabled by request label krijgt, hierbij de video (zolang de voorraad strekt):

Zowel de tekst als de beelden spelen behoorlijk in op bepaalde sentimentele gevoelens, en ik kan me voorstellen dat dit een groot deel van de Nederlandstalige bevolking (idd ook de Vlamingen) weet te raken. Voor de plaat: Ik hoor daar vooralsnog niet bij, maar ik zie wel in dat het nummer binnen dat genre best wel goed gemaakt is.

Laatste nummer 1 hit van Marco Borsato?

Marco Borsato scoort 14e nummer 1 hitHa ha, nee. Maar ik vermoed wel dat dit de laatste single van het Wit Licht album zal zijn, om Marco’s rij van opeenvolgende nummer 1 hits niet in gevaar te brengen. Ongetwijfeld zal de eerste single van zijn volgende album (2010?) wel weer een nieuwe nummer 1 hit worden. Tot die tijd zullen we hem waarschijnlijk nog wel op een duet single aantreffen, dat dan ongetwijfeld weer een nummer 1 hit zal worden.

Nu jullie over Dochters

Enfin, wat vinden jullie van Dochters van Marco Borsato?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wit Licht en andere nummer 1 hits van Marco Borsato
-Stop de Tijd van Marco Borsato – Weer een nummer 1 hit!
-Einde nummer 1 hits Marco Borsato in de Top 40?

10 reacties

 1. Persoonlijk vind ik het een heel mooi nummer, ondanks dat ik geen kinderen heb.
  Als je zelf een dochter hebt, lijkt het me dat het zeker zal aanspreken.

 2. Het nummer en de clip spelen reuzegoed in op sentiment. Dat laatste shot is ook vooral super 🙂

  Het is een lief (gesponsord?) nummer en Marco beheerst dergelijke sentimenten als geen ander!

 3. Wat overigens niet wil zeggen dat ik dit toffe muziek vind, maar slim is het.

 4. Hey Peter, ik snap het wel hoor 😉 Mooi nummer, helemaal wanneer je het live in de Gelredome hoort!

 5. Dank voor jullie bijdragen. Het mag duidelijk zijn dat Marco nog flink populair is, en Dochters wellicht niet zijn laatste nummer 1 hit zal zijn.

  @Annemieke: Ook welkom op m’n blogje. Mocht je jezelf nog eens wat uitgebreider willen introduceren (hint), dan hoor ik het graag 😛

  Hoe was dat concert eigenlijk?

 6. Ben geen Marco-fan en heb ook geen kinderen, maar dit nummer vind ik zeer bijzonder. Raakt mij zeer…

 7. Inmiddels heeft Marco zijn 15e nummer 1 hit gescoord: Deze week komt zijn duet met Guus Meeuwis, Schouder Aan Schouder, binnen op de 1e plaats.

 8. Toch knap, hoe ie dat doet. Je zou toch denken dat mensen op een gegeven moment Marco-moe worden…

  Guus heeft inmiddels ook een indrukwekkende status opgebouwd. Wie had dat kunnen denken, ten tijde van “Het is een nacht”?! Ook knap. ‘t Is een heel aardige vent, trouwens.

 9. Ja, Guus Meeuwis doet het ook goed. Na zijn doorbraak met Het Is Een Nacht (1995) en een handjevol opvolgende singles leek zijn succes langzaam af te nemen, maar sinds zijn uitvoering van Geef Mij Je Angst in 2005 is hij in een tweede succesvolle fase terecht gekomen.

  Toch denk ik dat het succes van Schouder Aan Schouder voor het grootste deel aan Marco Borsato te danken is. Hij scoort al zolang nummer 1 hits, dat het op dit moment eigenlijk niet uitmaakt met wie hij het nummer opneemt. Zelfs een duet met Sieneke of Vader Abraham zou een nummer 1 hit worden. 😆

 10. Marco Borsato is gewoon de beste! Hier staat dat Dochters op 8 van zijn top 10 grootste hits staat: http://www.artiestennieuws.nl/35116/top-10-grootste-marco-borsato-hits

Reageer op dit bericht!