• 10
  • Dec, 08

Adele scoort hit met Make You Feel My Love van Bob Dylan

Make You Feel My Love - Adele singleAdele beklimt op dit moment de Europese hitlijsten met haar fraaie versie van Make You Feel My Love, dat geschreven werd door Bob Dylan.

Het is na haar doorbraak single Chasing Pavements en de opvolger Cold Shoulder, de derde hit van Adele in Nederland. Al deze singles zijn overigens te vinden op haar ’19’ album.

Chasing Pavements is tot nu toe haar meest succesvolle single en bereikte in Nederland de 9e plaats. Ik vermoed dat haar versie van Make You Feel My Love daar wel boven zal komen.

Make You Feel My Love video van Adele

Adele heeft bij haar Make You Feel My Love single ook een fraaie videoclip gemaakt:

Make You Feel My Love van Bob Dylan

Time Out Of Mind - Bob Dylan albumBob Dylan schreef dit nummer en nam het op voor zijn ‘Time Out Of Mind‘ album uit 1997. Het album betekende zijn back-to-vorm album en werd de eerste van zijn studio albums in 20 jaar die platina behaalde in de VS. Het album kreeg ook 3 Grammy’s, waaronder die voor Album Of The Year.
Overigens bracht Bob Dylan Make You Feel My Love zelf niet op single uit.

Helaas kon ik geen studio YouTube versie vinden van dit nummer, maar deze komt aardig in de buurt:

Andere Make You Feel My Love covers

Andere artiesten hoorden al snel de kracht van dit fraaie nummer en Make You Feel My Love werd een van Dylan’s meest gecoverde nummers, o.a. door Trisha Yearwood, Neil Diamond, Joan Osborne, Luka Bloom, Kelly Clarkson en Bryan Ferry.

Naast Adele brachten ook Garth Brooks en Billy Joel het op single uit. Die versies haalden de Nederlandse (en Amerikaanse) top 40 niet, waardoor de versie van Adele hierbij de meeste succesvolle versie lijkt te zijn.

Beste versie van Make You Feel My Love?

Ik vind de versie van Dylan de fraaiste, mede omdat hij dit diamantje schreef en ik zijn versie als eerste hoorde (wat volgens mij een grote rol speelt in het leuk vinden van covers).

Enfin, welke versie van Make You Feel My Love vind jij het leukste?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Tot jij mijn liefde voelt – Huub van der Lubbe in DWDD
-Crazy van Nelly Furtado
-Dylan – Beste Bob Dylan verzamelalbum

5 reacties

  1. De versie van Bob vind ik verreweg het beste. Eigenlijk is het een vrij zoetsappig, melodramatisch nummer, maar door zijn stem en manier van zingen wordt het niet cheesy. De andere versies zijn veelal erg fout en kweilerig.
    Maar het bewijst maar weer dat Dylan de grootste songwriter aller tijden is!

  2. @Allard. Daar maak je een goed punt. Het is zijn manier van zingen waarop het niet cheesy wordt, maar oprecht klinkt.

  3. het is nou niet bepaald een sterk Dylan nummer daarbij verbaasde me het dat Time Out Of Mind zo als een meesterwerk werd bestempeld vooral door de nieuwe generatie popjournalisten, Modern Times is als album veel sterker

  4. Ik werd getipt door mijn pianoleraar over de versie van Adele, voor mij een compleet nieuw nummer. Maar toen ik op Youtube keek, stond ik versteld van het aantal zangers/zangeressen, bekend en onbekend, die het nummer brachten. En er zaten heel veel goeie versies bij, vond ik. Maar wie voor mij het meest eruit sprong, was Garth Brooks. Hij zingt het lied met zoveel gevoel. Maar ook de versie van Kelly Clarkson, waar ik echt géén fan van ben, vond ik mooi gezongen. Ook Trisha Yearwood (nog nooit van gehoord) en Joan Osborne klonken “oprecht”. Als ik nu de versie van Adele hoor, verbleekt deze helemaal bij haar “cover-voorgangers”.
    De versie van Bob Dylan springt er helemaal uit: Ik hoor hem niet het liefste, maar hij is wel de meest oorspronkelijke! En dat heeft natuurlijk ook weer wat. Ach, en dan kan je je weer afvragen: Wat is het “mooiste”??

  5. Echt een pracht nummer gezongen door Adele. Bob Dylan heeft me toch mooie nummers geschreven. Ik ben trots dat ik uit die tijd van mooie teksten ben. groeten Suzette.

Reageer op dit bericht!