• 26
  • Mar, 09

You Don’t Know – Milow single

Milow - You Don't Know singleYou Don’t Know is de mooie ‘nieuwe’ single van de vlaamse zanger Milow.

Eigenlijk is You Don’t Know helemaal niet zo nieuw, omdat Milow er in 2006 in België mee doorbrak. Het nummer behaalde er de top 3 en bleef maarliefst 42 (!) weken in de Vlaamste Ultratop 50 staan.

Enfin, nu is Nederland aan de beurt, en ik denk dat het hier wel een top 5/top 10 single zal gaan worden, gezien de toegankelijkheid, korte speelduur (2.47) en het succes van zijn doorbraak single Ayo Technology.

You Don’t Know videoclip

Dit is de videoclip van You Don’t Know van Milow, gesitueerd in een ouderwets circus. Let ook even op de opvallend grote (bas) gitaar waarop Milow (lijkt) te spelen:

Slimme zet van de platenmaatschappij

Rob Stenders liet me via de radio weten dat Milow You Don’t Know helemaal niet op single wilde uitbrengen hier in Nederland als opvolger van Ayo Technology. Milow legde liever de nadruk op zijn nieuwe materiaal, i.p.v. het (her) uitbrengen van een ouder nummer. De platenmaatschappij was het daar niet mee eens en heeft blijkbaar dit verschil van mening gewonnen, omdat You Don’t Know inmiddels op single is verschenen en als opvolger van Ayo Technology de nodige aandacht en airplay krijgt.

Afgezien van dit geschil, leek het me wel een slimme zet van het label, want:

  • Het is een fraai, toegankelijk en radio-vriendelijk nummer
  • You Don’t Know heeft in Belgie al bewezen dat het een grote hit kan worden
  • Wellicht kennen een aantal Nederlanders dit nummer al via België (groter draagvlak)
  • Er is al een videoclip van dit nummer gemaakt (zie boven)
  • You Don’t Know staat op het eerste album van Milow (The Bigger Picture), waardoor ook dat album, naast zijn tweede (Coming Of Age, met daarop Ayo) alsnog goed zou kunnen verkopen in Nederland.

Enfin, hopelijk zal deze onenigheid Milow er niet van weerhouden deze fraaie single actief te promoten in Nederland. You Don’t Know heeft volgens mij veel hitpotentie en Milow kan hiermee zijn basis vergroten, zodat hij niet te afhankelijk wordt van die ene (op moment van schrijven) grote hit Ayo Technology.

Wat vind jij van You Don’t Know?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Ayo Technology – Milow scoort hit met 50 Cent & Timberlake remake
-Give It 2 Me – Madonna
-The Day That Never Comes – Metallica is terug met nieuwe single!

2 reacties

  1. Volgens mij is dit een re-release in Nederland. Begin vorig jaar was dit een kinda hit op 3FM. Het verbaasde mij dan ook dat het nog een keer uitgebracht werd, maar het is een mooi nummer, dus wel begrijpelijk 🙂

  2. Dank voor deze goede toevoeging. Het was idd een eerdere single in Nederland, maar deed volgens mij vrij weinig in de hitlijsten. Het lijkt erop dat ‘You Don’t Know’ het deze keer wel gaat maken.

Reageer op dit bericht!