• 05
 • Mar, 09

3FM en altijd weer die Wonderwall van Oasis

3FM en Wonderwall van OasisAfgezien van de geldingsdrang van sommige DJ’s vind ik 3FM een prima radiozender. Ook het gegeven dat de radiopraatjesmakers slechts 1 plaatje per uur zelf mogen uitzoeken heeft me er niet van weerhouden aandachtig naar deze zender te luisteren. Op deze manier ben ik immers in aanraking gekomen met artiesten als Tegan & Sara (Back In Your Head), Emiliana Torrini (Jungle Drum) en de leuke Mercy For Roxanne mashup.

Maar waar ik me keer op keer over verbaas is dat 3FM maar één liedje van Oasis lijkt te kennen. En dat is nu net het ene bekende liedje van Oasis dat ik niet leuk vind. En nooit leuk heb gevonden. Echt niet.

Het Wonderwall liedje van Oasis?

Ok, voor degenen die niet met zekerheid kunnen zeggen dat ze Wonderwall (toedee is gonnah bee teh dee, zucht) kennen, het gaat om het origineel van dit nummer:

(ik wilde het origineel tijdens het maken van deze post niet nog een keer horen) 😉

Wat doet 3FM dan met Wonderwall?

Ja, goede vraag. Laat ik een voorbeeld geven:

Recentelijk bracht Oasis een prima nieuwe plaat uit: Dig Out Your Soul. De vooruitgeschoten single The Shock Of The Lightning mocht er best zijn, maar werd bij het uitkomen volgens mij bijna niet gedraaid op 3FM. In plaats daarvan hoorde ik bijvoorbeeld 3 keer in de week Wonderwall voorbijkomen.
Pas toen de tweede en iets rustigere single I’m Outta Time uitkwam, hoorde ik deze ook een paar keer op 3FM. Overigens hoorde ik Wonderwall ook in die periode regelmatig op 3FM.

Daarbij verbaas ik me nog het meeste over de herhalende keuze voor die ene Wonderwall single. Oasis heeft veel meer (en betere) singles uitgebracht.

Op deze manier houdt 3FM die ene ‘klassieker’ van Oasis op onbereikbare hoogte en worden de nieuwere singles (indien ze al op 3FM te horen zijn) er nog vaker mee vergeleken.

En nu?

Enfin, het lijkt alsof ik minstens één keer per week (o.a. in de Arbeidsvitaminen) het eeuwige Wonderwall op 3FM hoor en elke keer voelt dat alsof ik een vies gezicht trek bij het herkennen van dit nummer. Deze week liep de emmer over en moest ik hier iets aan doen. Vandaar ook dit stukje met deze afsluitende vragen:

 • Zijn er anderen die net als ik Wonderwall niet meer kunnen horen? Of op z’n minst met me meeleven?
 • En vinden jullie ook dat de airplay van oude hits van een artiest/band beperkt zou moeten worden, ten tijde en gunste van de uitgave van een nieuwe single van die artiest of band?
Lezers van dit bericht lazen ook:
-Dig Out Your Soul van Oasis is bijna weer een klassieker
-Altijd dezelfde liedjes in programma’s als Arbeidsvitaminen
-Vul ook deze tekstballonnen in

3 reacties

 1. Peter, je weet wat een Oasis-fan ik ben en ja, ik ben Wonderwall ook helemaal zat. Ik vind het helemaal niet erg als ze ouder hits draaien, maar doe dan niet elke keer dezelfde! Best aardige alternatieven voor 3fm zijn er toch legio zou je zeggen. Don’t Look Back in Anger en Songbird zijn toch ook de zwaarste niet.

  Ik ben het helemaal met je eens.

 2. Peter, ik ben het heeeel heeeeel heeeeeeeel hard met je eens! Ik ben dat liedje al zat sinds ik op mijn 15e in het vliegtuig naar Indonesië zat en de crew het blijkbaar oke vond om tijdens een 12 uur durende reis steeds dezelfde cd te draaien, waarop dus Wonderwall..kun je nagaan dat ik het toen wel snel zat was 😉
  En Oasis heeft inderdaad betere liedjes, dus tijd voor 3FM om die vaker te laten horen! Ik zeg: we moeten een actie beginnen!

 3. Oasis is nog steeds vooral bekend van de hit Wonderwall, maar zanger Liam Gallagher is het nummer inmiddels behoorlijk beu. Onlangs bekende hij misselijk te worden als ze de hit live moeten spelen. Liam Gallagher bekende zijn Wonderwall-haat toen hij werd gevraagd naar het nieuwe album, Dig Out Your Soul. Het sterkste punt van de plaat is volgens hem “dat Wonderwall er niet op staat.” Volgens hem staat hij het nummer steeds weer met braakneigingen op het podium te spelen en zijn de songs op de nieuwe plaat stuk voor stuk interessanter. “Het probleem is alleen dat het een ontzettend belangrijk nummer voor ons is geweest.” Vooral in de VS lijden de Gallagher-broers onder het Wonderwall-syndroom, omdat dit hun doorbraak in Amerika betekende. Volgens de zanger komt het meer dan eens voor dat wildvreemden in de VS hem aanspreken als ‘Mr. Wonderwall.’ “Je zou er bijna op los gaan slaan,” aldus Liam.

  dus, draai gewoon supersonic, champagne supernove, slide away, bring it on down, live forever en ga maar door

  ik hoop het zo 😆

  voor de rest supergoede zender! 😈

Reageer op dit bericht!