• 11
  • Feb, 09

Jungle Drum van Emiliana Torrini is erg aanstekelijk

Jungle Drum - Emiliana TorriniMy heart is beating like a jungle drum
retung ketung ketungtungtung

Dit is het aanstekelijke refrein van Jungle Drum van Emiliana Torrini. Ik hoorde deze redelijk nieuwe single gisteren voor het eerst op de radio en ik was er meteen kapot van.

Het heeft een sixties feel en klinkt als een klassieker in de orde van These Boots Are Made For Walking (Nancy Sinatra). Ik hoop dat het een evengrote hit gaat worden.

De Jungle Drum single

Op het eerste gehoor lijkt Jungle Drum een heel licht liedje, maar verdere beluisteringen laten toch een verrassende muzikaliteit en instrumentatie horen. Luister zelf maar:

Wie is Emiliana Torrini?

Emiliana Torrini is een 31 jarige zangeres uit IJsland, die al bijna 10 jaar albums uitbrengt. Ze kreeg enige bekendheid door een nummer op de soundtrack van The Two Towers (LOTR) te zingen. Bij IJsland moet ik meteen denken aan Björk, en vlagen hoor ik hetzelfde accent. Echter, de stem van Emiliana is wel veel zachter en leent zich erg goed voor een singer-songwriter instrumentatie.

Me and Armini album

Emiliana Torrini - Me and Armini album

Over singer-songwriter gesproken, haar bijbehorende album ‘Me and Armini‘ uit 2008 staat vol met lieve, akoestische singer-songwriter nummers, dat bij elke beluistering beter lijkt te worden. Hierbij valt me op dat de stem van Emiliana meerdere verschillende prettige verschijningen aanneemt, zoals in koor-vorm en fluisterend zingen.

Jungle Drum moet een hit worden

Jungle Drum is erg aanstekelijk en het moet gewoon een hit worden. Daarnaast is het nummer erg kort (2:13) wat bijdraagt aan de radiovriendelijkheid. Verder lijkt me dit nummer erg geschikt voor een vrolijke auto/ontbijt reclame en suggereert de titel dat een Junglebeat remix van dit nummer (a la Tom’s Diner en Professional Widow) niet ondenkbaar is.

Oh ja, een tip: Ik denk dat het ook erg geschikt is voor de aankomende Valentijnsdag, als plaatje om aan te vragen of als kadootje. 😉

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Sex On Fire van de Kings Of Leon moet gewoon een hit worden
-What Went Wrong – Mindy Smith
-Give It 2 Me – Madonna

3 reacties

  1. Dit nummer vraagt inderdaad gewoon om plaatsing bij een commercial. Ik ben wel nieuwsgierig wie er mee op de proppen gaat komen.

    Dit wordt gewoon een hit, ik zou niet weten waarom niet 😎

  2. Het liedje werd ook al gebruikt voor reclame voor donderdagavondfilms op Net5 in december geloof ik. Kende het al een tijdje in ieder geval!

  3. Ah dat wist ik niet, maar het verbaast me ook niet.
    Enfin, laat de airplay van dit nummer maar verder groeien, zodat het inderdaad gewoon een hit wordt.

Reageer op dit bericht!