• 16
 • Nov, 07

Wordt Amy Winehouse ouder dan 27?

Amy Winehouse brak wereldwijd door met haar Rehab single (US & UK top 10) van het ‘Back To Black’ album uit 2006. In 2003 bracht ze al het veelgeprezen ‘Frank’ album uit. Beide albums leverden haar diverse prijzen op, o.a. voor haar zelfgeschreven nummers.

Op dit moment is ze zeker een van de meest besproken artiesten, maar dit is steeds vaker te danken aan haar opmerkelijke levensstijl.

Dronken op TV?

Zo stond Amy Winehouse tijdens de MTV Europe Music Awards (1 nov 2007) vrij wazig op het podium:

Never Mind the Buzzcocks

Verder verscheen ze onlangs in vergelijkbare wazige toestand in het leuke Never Mind the Buzzcocks (BBC) , waarvan je in dit eveneens leuke filmpje een korte samenvatting ziet:

Zal ze ouder dan 27 worden?

Amy Winehouse is op dit moment 24 en heeft met haar talent al heel veel mooie dingen bereikt, maar haar huidige levensstijl maakt ook veel mooie dingen kapot. Zo las ik dat ze de kans op het inzingen van de titelsong van de nieuwe James Bond film inmiddels heeft verspeeld.

Ik vraag me af of ze met deze levensstijl ouder zal worden dan 27. 27 is een bijna magische leeftijd voor rocksteren met een wilde levensstijl, omdat een aantal, zoals Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Jim Morrison en Janis Joplin (aan wie Amy me soms doet denken), stierven op hun 27e, vaak door een overdosis aan verdovende middelen.

Hoop

Maar er is hoop omdat Pete Doherty, de enfant terrible van de Britse popmuziek, zijn vergelijkbare levensstijl al een tijdje volhoudt en hij is inmiddels al 28 jaar geworden.

Hoe dan ook, haar gedrag levert Amy Winehouse in ieder geval nog veel publiciteit op, wat ongetwijfeld bijdraagt aan haar commerciele succes (ook al zou deze Amy Winehouse poll erop kunnen wijzen dat het ook tegen haar gebruikt kan worden.)
Laten we in ieder geval niet vergeten hoe mooi en ingetogen ze soms kan zingen:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Amy Winehouse was de Janis Joplin van deze tijd
-Amy Winehouse met Valerie op 1!
-Is Duffy, met de single Mercy, de nieuwe Amy Winehouse?

5 reacties

 1. Persoonlijk vind ik haar een van de meest overschatte zangeressen van de afgelopen tijd. Al haar concerten in Nederland gingen òf niet door, òf werden ergens halverwege afgebroken. Zelfs Herman brood deed het wat dat betreft beter.

  Hoogtepunr was wel laatst toen ze bij een concert (terecht) werd uitgejouwd het publiek toebeet dat zodar haar man uit de gevangenis zou komen, hij wel met dat publiek zou afrekenen… Tsja, zoals offcier Barbrady uit Southpark dan zegt: ‘Move along people, nothing to see her…’

 2. Over het algemeen is het zo dat drugsverslaafden pas kunnen afkicken wanneer de bittere waarheid zich toont: geen enkel geld meer. Ik begreep dat haar vader al had verkondigd dat we geen albums van Amy meer mochten kopen, zodat ze bankroet zou kunnen gaan. Immers: als je geld hebt, waarom zou je dan stoppen?

  Haar manager is ze in ieder geval al kwijt:
  http://www.nu.nl/news/1318254/62/Manager_Amy_Winehouse_neemt_ontslag.html

 3. Veel te laat lees ik je artikel nu pas. Goeie vraag ! Antwoord inmiddels al bekend.

 4. En dit stukje komt al uit 2007! Scary! 😐

 5. Ik schrok ook toen het bericht van haar overlijden bekend werd gemaakt.

Reageer op dit bericht!