• 29
  • Jul, 11

Amy Winehouse was de Janis Joplin van deze tijd

Amy Winehouse 1983-2011Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain, de onsterfelijken van de 27 club, hebben afgelopen weekend er een nieuw lid bij gekregen: Amy Winehouse.

Ik beschouw Amy als de Janis Joplin van deze tijd, omdat beiden na een korte maar indrukwekkende carrière op 27 jarige leeftijd stierven ten gevolge van een destructieve leefstijl.

Derde album?

In 1970 overleed Janis Joplin en haar vroegtijdige dood versterkte haar status in de popmuziek. Verder werd haar net afgeronde album Pearl een klassieker, alsmede de bijbehorende single Me And Bobby McGee.

Op dit moment schieten de eerste twee albums (Frank en Back To Black) van Amy Winehouse weliswaar overal ter wereld de top 10 in, maar ik zie liever deze aandacht verschuiven naar mogelijk nieuw materiaal. Zo begreep ik dat ze plannen had voor een nieuw album. Ik ben benieuwd of producers uit de opnamen die ze in de afgelopen jaren heeft gemaakt, een nieuw en volwaardig derde album kunnen samenstellen. Op deze wijze kan de huidige aandacht rondom Amy Winehouse worden benut om haar bijdrage aan de popmuziek te versterken en vooral uit te breiden.

Amy Winehouse als legende

Hoe dan ook, de vroege dood van Amy Winehouse, op de magische leeftijd van 27 jaar, zorgt ervoor dat ze een legende is geworden. De ‘dronken op het podium’ verhalen van de afgelopen jaren zullen dit alleen maar versterken.

Eigenlijk is dit een klassieke, met die van Janis Joplin te vergelijken, rock & roll dood, die te voorzien was. Zo vroeg ik me in 2007 al af of Amy Winehouse ouder dan 27 zou worden.

Ten slotte vraag ik me af of ze ooit overwogen heeft om op deze manier een legende te worden, omdat haar destructieve leefstijl en de mogelijke prestatiedruk voor het maken van een nieuw album, haar leven het er niet makkelijker op maakten. Zou ze…?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wordt Amy Winehouse ouder dan 27?
-Amy Winehouse met Valerie op 1!
-Is Duffy, met de single Mercy, de nieuwe Amy Winehouse?

Reageer op dit bericht!