• 24
 • Jan, 08

Amy Winehouse met Valerie op 1!

Op dit moment scoort Amy Winehouse Valerie - Amy Winehouse Mark Ronson singlehaar 1e nummer 1 hit in Nederland met Valerie. Dit succes is te danken aan producer Mark Ronson die het opnam en Amy Winehouse de vocalen liet verzorgen. Het is een vreselijk aanstekelijk liedje, o.a. door de toch mooie doorleefde stem van Winehouse, de vrolijke bass-lijn en de sterke blazers.

De videoclip van dit nummer is eveneens opmerkelijk omdat Amy Winehouse niet in deze clip te zien is. Dit doet me afvragen of Amy Winehouse niet kwam opdagen voor de opnamen van de clip en de de regisseur toen een aantal Amy Winehouse make-up look-a-likes (de ‘Winettes’) dit nummer liet playbacken. Kijk zelf:

Amy Winehouse solo versie

Voordat Mark Ronson zijn versie opnam had Amy Winehouse al een solo versie van Valerie opgenomen voor de ‘Deluxe’ versie van haar ‘Back In Black‘ album. Van deze versie is geen officiele videoclip beschikbaar. Wel vond ik op YouTube deze fraaie akoestische versie:

Zutons versie

Valerie The ZutonsValerie is geschreven David McCabe, de zanger en gitarist van de Zutons, die het met z’n band opnam en er in 2006 een Britse top 10 hit mee scoorden. Ook dit is een fraaie versie, ook al is deze iets trager dan de Mark Ronson versie en daardoor op het eerste gehoor, iets minder aanstekelijk. Let in de leuke bijbehorende clip op de gitaarkoffer en het Surfin’ USA achtige intro:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Is Duffy, met de single Mercy, de nieuwe Amy Winehouse?
-Amy Winehouse was de Janis Joplin van deze tijd
-Wordt Amy Winehouse ouder dan 27?

6 reacties

 1. Leuk nummer!
  Vind alleen haar stem iets te zeikerig ofzo.. maar dat kan ook te maken hebben met het beeld dat ik van haar heb.

 2. Erg leuk nummer

  Eindelijk weer iets wat de pan uit swingt zonder electronika dus pure muziek.

 3. Het laatste nieuws is dat Amy volgens haar platenmaatschappij nu eindelijk toch echt “yes” heeft gezegd op de “rehab.”

  Met of zonder rehab; ik denk dat haar platenmaatschappij het nog lang heeft volgehouden met haar. Desondanks kan ik me heel goed voorstellen dat ze niet weten wat ze met zo’n dame aanmoeten. Amy kicks ass 🙂 Maar toch liever mét.

 4. @Ajay: Ja, ik had het ook gelezen. Amy in Rehab. Ik ben benieuwd hoe lang ze het volhoudt.
  Haar platenmaatschappij zal ongetwijfeld moeite met haar gedrag hebben, maar ze is het wellicht wel waard.
  Back To Black is een bestseller, genomineerd voor vele Grammy’s en ze scoort nu een nummer 1 hit met Valerie. Hierdoor krijg je hoge verwachtingen voor een volgend album, dat ongetwijfeld ook een (verkoop)succes zal worden. Als platenmaatschappij heb je dan wel wat over voor dit goudmijntje, lijkt me.

 5. Sorry, maar het echte origineel is de song “Help Me Make Up My Mind” van Joyce Jones (1969)tegen. Het verschilt net iets teveel om van regelrecht plagiaat te spreken, maar je kunt wel zeggen dat ze er heel erg goed naar geluisterd hebben bij het componeren van “Valerie”….
  Je kunt het (tijdelijk) beluisteren op http://www.bluehipster.com/downloads.htm

 6. Hmm, interessant. Ik hoor wel dat deze versie overeenkomsten heeft met zowel de Zutons en de Ronson/Winehouse versies, vooral in de opbouw naar het refrein, maar ik zou nog niet van plagiaat willen spreken. Niet zolang de credits van dit nummer nog op naam staan van David McCabe en de Zutons en er nog geen rechtszaak heeft plaatsgevonden 😉

Reageer op dit bericht!