• 06
  • Nov, 09

Windows op een pinautomaat?

Ja echt!

Toen ik afgelopen weekend door Parijs liep zag ik een pinautomaat waarop een Windows XP screensaver te zien was:

Windows XP op een pinautomaat

Het prettige gezelschap waarin ik verkeerde keek raar op toen ik hiervan een foto ging maken, maar ik had dit nog niet eerder gezien.

Ik was zelfs verbaast, omdat ik me niet kon voorstellen dat Windows betrouwbaar genoeg zou zijn voor bankzaken. Windows is namelijk verre van perfect en komt dikwijls in het nieuws door veiligheidsproblemen. Zoeken in Google op Windows cash machine bewijst dit. Hmmm. :mrgreen:

Enfin, heb jij wel eens Windows XP op een pinautomaat gezien?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Windows Live Messenger update frustraties
-Laptop zonder windows?
-Leuke USB gizmo om je computer volume aan te passen

3 reacties

  1. Grappig. Ik heb een aantal jaren geleden eens een pinautomaat van de Friesland Bank gezien die was vastgelopen. Er stond toen een dos prompt met een error op het scherm. (is misschien al wel 10 jaar geleden)

  2. Volgens mij draaien alle geldautomaten op Windows. Maar een screensaver is wel wat apart. Kon je door op een toets drukken de screensaver laten verdwijnen?

  3. DOS of Windows op alle pinautomaten in Nederland? 😮

    Enfin, nadat ik thuis de bovenstaande foto bekeek, wenste ik dat ik na het nemen ervan nog even op een knop van die pinautomaat gedrukt had om de screensaver te deactiveren. Ik was wel benieuwd of ik nog andere Windows elementen kon ontdekken.

Reageer op dit bericht!