• 04
 • Dec, 09

Windows Live Messenger update frustraties

Windows Live Messenger update frustratiesLang voordat men met Twitter of de een of andere Google applicatie communiceerde, was Windows Live Messenger het middel om online gesprekken te voeren.

Enfin, ik maak af en toe nog steeds gebruik van deze antieke vorm van communiceren, o.a. omdat nog niet al mijn contacten zijn gemigreerd en omdat Google Chat ook wel eens kuren heeft.

Enfin, hierbij een beknopt verslag van de frustraties die ik voelde toen ik mijn Windows Messenger icoontje weer eens aanklikte.

Verplichte update

Na het inloggen begon het gedonder. Ik werd gewezen op een update van Live Messenger:

Windows Live Messenger update schermpjeIk klikte op ‘No’ en ‘OK’ omdat ik even geen zin had om de update nu uit te voeren. Hierdoor kreeg ik weer mijn inlog prompt te zien en niet mijn lijst met contacten. Opnieuw proberen in te loggen of het wegklikken van het bovenstaande schermpje hielp niet. Merk ook op dat de ‘Cancel’ button in dit voorbeeld is vervangen door een ‘What’s New…’ knop.

Enfin, ik werd dus gedwongen op deze update uit te voeren, omdat ik anders niet gebruik kon maken van Messenger.

Aanvullende installaties

Ik besloot toch maar voor een update te kiezen. Nadat er iets gedownload was naar mijn harde schijf, kreeg ik een schermpje als deze te zien:

Windows Live Messenger update aanvullende softwareMicrosoft wilde al deze bovenstaande software ter waarde van 156,- MB op mijn computer installeren. Gelukkig kon ik het meeste nog uitvinken, maar ik voelde toch wel enige frustratie vanwege deze opdringerigheid. Eerst de verplichte update en nu dit.

Ik wilde alleen maar chatten met Messenger 🙁

Aanpassen instellingen

Daarna kreeg ik een schermpje te zien waarin ik o.a. mijn Browser(!) instellingen kon wijzigen:

Windows Live Messenger instellingen aanpassen

Ik peinste er niet over om MSN als startpagina in te stellen en wat het verbeteren van Windows Live betreft: Dat zoeken ze zelf maar uit 😎

En dan het instellen van de standaard zoekmachine: Voor de duidelijkheid, ik vind Google een prettige zoekmachine en Bing komt qua vriendelijkheid en kwaliteit van de resultaten bij lange na niet in de buurt. Het aanpassen van de standaard zoekmachine was voor mij dus geen optie.

Ik schrok ook even van deze regel:

Andere programma’s kunnen deze instelling niet wijzigen

Ik kreeg meteen medelijden met de personen die (per ongeluk) dit aangevinkt hadden. Bovendien is dit toch wel een erg opdringerige (en arrogante) manier van Mircosoft om meer terrein te winnen in de zoekmachine oorlog met Google.

En wat heeft dit allemaal met chatten te maken? 😕

Eindelijk weer chatten

Enfin, na nog een paar keer klikken kon ik gelukkig weer chatten en zakte mijn frustratie graad weer naar het normale niveau.

Achteraf mocht ik daar maar blij mee zijn, omdat dit forum en filmpje bewijzen dat de frustraties na het updaten voor velen nog niet voorbij waren.

En jij? Chat jij nog wel eens met Windows Live Messenger en hoe heb jij deze update doorstaan?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Windows op een pinautomaat?
-Mijn top 3 ergernissen over Windows Live Hotmail
-Waarom ik Google Chrome niet als standaard browser gebruik

6 reacties

 1. Verplicht updaten was om veiligheidsredenen. De oude versie had nogal wat (gevaarlijk) gaten.

  Wat betreft de extra software: je kan tegenwoordig eigenlijk geen programma meer installeren zonder dat deze een extra balk in je browser of andere hulpprogramma’s wil installeren. Kwestei van goed lezen en nooit klakkeloos de standaard instellingen overnemen. 🙂 (Niet dat het dus minder irritant is overigens…)

  Ik gebruik thuis wel Live Messenger, maar op het werk gebruik ik Trillian, vooral omdat je hier meerdere accounts tegelijk in kan hebben (MSN, Yahoo, ICQ, enz)

 2. “Lang voordat men met Twitter of de een of andere Google applicatie communiceerde, was Windows Live Messenger het middel om online gesprekken te voeren.”

  Oef! Ik heb tot in den treure Trillian gedraaid, maar IEDEREEN ging over op MSN, zodat Trillian overbodig werd (en die was destijds NIET gratisch!).

  Live Messenger en MSN… Tricky business al jaren lang 🙂

 3. meebo.com gebruik ik. Vooral handig als je op meer computers werkt, aangezien je altijd en overal bij je chat history kan.

 4. Ik vind dat MSN te ver gaat, om iedereen te verplichten een update uit te voeren. Voor degene met windows 95, 98 en windows 2000 is een update niet verplicht.

  Dat MSN zich verschuilt achter het niet kunnen garanderen van de veiligheid vind ik een beetje een slap excuus… Hiermee geven ze zelf eigenlijk aan dat MSN nooit een betrouwbaar programma is geweest, tot nu dan…

 5. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

 6. er zijn nou meer mogelijkheden om messenger te hacken kijk naar hiren boot cd

Reageer op dit bericht!