• 17
  • Jan, 21

Leuke USB gizmo om je computer volume aan te passen

USB volume controllerMet dit eenvoudige maar doeltreffende apparaatje kan ik razendsnel het volume van mijn computer aanpassen.

Het bestaat uit een draaiknop op een solide kastje van ongeveer 5×7 cm met anti-slip pootjes. Naast het links-rechts draaien voor het veranderen van het volume, functioneert de knop ook als een mute button.

Voor de meeste computergebruikers zal dit apparaatje wellicht overbodig zijn, aangezien met een aantal muisklikken het volume van een computer aan te passen is. Daarnaast hebben speakersetjes meestal ook een volumeregelaar.

Desondanks merkte ik dat ik vrij vaak het volume van mijn computer aanpas, denk aan plotselinge luide YouTube advertenties, liedjes van ongelijke geluidssterkte in playlists, Zoom meetings, zachte delen in films, In The Air Tonight drum solo etc.  Het aanpassen met de muis is dan vrij onhandig en langzaam (taskbar icoontje aanklikken, slider aanklikken en verslepen).  Zelfs de volumeknop van mijn speakersetje is, wanneer ik lekker achterover geleund zit film te kijken, soms net te ver weg  😀

USB Volume Controller apparaat

Enfin, dit plug-n-play apparaatje werkt razendsnel, draait soepel, heeft geen drivers of software nodig, vertoont een kort blauw lichtje bij gebruik, en is dankzij het 80 cm lange USB snoer eenvoudig te verplaatsen. Daarnaast merkte ik dat ik hiermee in mijn musicplayer ook door lijstjes kan scrollen (deze functie schijnt zelfs met een hackje aan te passen zijn). En tot slot voelt het wel eh, stoer een ‘volume muis’ voor mijn linkerhand te hebben.  😎

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Windows Live Messenger update frustraties
-USB stick verwijderen in 6 stappen!
-Laptop zonder windows?

Reageer op dit bericht!