• 05
 • Oct, 10

Wedstrijdje tussen Google Street View en een fiets?

Fiets vs Google Street ViewLaatst volgde ik, geïnspireerd door de Engelsman die in 1 week van noord naar zuid Groot Brittannië reisde, in Google Street View de volledige route (~9 km) die ik als tiener dagelijks naar mijn middelbare school fietste.

Daarbij viel me op dat Street View, hoe mooi het ook is, nog vrij langzaam is: Het duurt vrij lang voordat foto’s goed geladen zijn. Verder is het vooral bij rotondes ietwat verwarrend navigeren.

Ik vermoedde dat ik destijds op de fiets sneller was 🙂

Enfin, dit lijkt me een mooi gegeven voor een wedstrijd. Stel je voor: Een fietser die een route fietst en strijd tegen een ervaren Street View gebruiker die met muis en toetsenbord dezelfde afstand in Street View aflegt.

Vermoedelijk zal de fietser sneller zijn en ik vraag me af of de verbindingssnelheid hier een grote rol bij speelt.
Maar afgezien daarvan zou dit wellicht een jaarlijks evenement kunnen worden, waarbij dan vergeleken kan worden of Google Street View er sneller op is geworden. (of de fietser 😉 )

Wat vind jij van dit idee?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wat is het nut van het virtuele toetsenbord van Google?
-Toetsenbord trauma’s
-De grote schoonmaak van mijn toetsenbord

7 reacties

 1. Ik vind het een leuke vondst en ik prijs je geduld met Street View 😀 Ik hhak meestal af na 10x klikken namelijk.

  Ongeveer een soortgelijk idee kwam afgelopen week in mij op. Je hebt gekken die bijvoorbeeld te voet of anderszins ‘coast to coast’ gaan in de Verenigde Staten. Zo’n reis kun je natuurlijk ook met Street View ondernemen. En daarover kun je natuurlijk een dagelijks blog bijhouden. Je zult de gekste dingen tegenkomen!

  Maar toen dacht ik: a) zoiets bestaat waarschijnlijk al; en b) ik ga het in elk geval NIET doen 😆

 2. Leuk idee van je inderdaad:
  http://www.techdif.co.uk/one/street-view-race/

 3. Aankomend weekend ga ik de 4mijl van Groningen weer rennen. Ik vermoed dat ik rennend sneller ben dan met Streetview, ondanks dat de 4mijl zo’n beetje alleen maar rechtdoor is.
  Als het goed is loop ik hem in zo’n 33 a 34 minuten. Nou zou ik dat in Google Streetview ook kunnen proberen om zo tot een eerlijke vergelijking te komen. Maar ik denk dat ik na 33 minuten in streetview klikken spontaan RSI en hoofdpijn heb en doe het dus maar niet. 😉

 4. 😈 @Remi: Grappig. Ik had ook al bedacht dat ik de 4 mijl van Groningen a.s. zondag mee zou gaan lopen in Street View en dan kijken of ik sneller zou zijn.

  Veel succes met je analoge wedstrijd zondag! 🙂

 5. @Tripel B: Leuk idee, een voettocht door de VS mbt street view. Daar heb je echt weken voor nodig.

  Hmm, ik droom al een tijdje van het afleggen van de legendarische Route 66. Zou ik dat met Street View moeten doen?

  Hmm, als Street View wat sneller wordt, en je ook voertuigen naar keuze voor het reizen in Street View kan selecteren, dan wordt het pas leuk.

  Verder ben ik benieuwd of Street View later ook te combineren zal zijn met spellen zoals Midtown Madness, GTA, Counterstrike, Civilization etc.

 6. Het staat me bij dat ik toevallig recent iets gelezen heb over beschikbaarheid van streetview data voor games. Dus het zou mij niet verbazen als je volgend jaar Counterstrike kunt spelen in je eigen straat..

 7. Dat zou geweldig en tegelijkertijd eng zijn. Geweldig omdat games dan realistischer worden en eng omdat het dan te realistisch wordt en overenthousiaste gamers op straat misschien first-person-shooter neigingen krijgen. Commando’s, politieagenten en criminelen kunnen dan met streetview games voorbereidinge treffen voor latere acties. Ik ben benieuwd.

Reageer op dit bericht!