• 16
  • Nov, 10

Wat vind jij van de Breaking News single van Michael Jackson?

Breaking News single van Michael JacksonBreaking News is de nieuwe single van Michael Jackson. Het nummer werd opgenomen in 2007 en na de dood van Michael in juni 2009 o.a. door producer Teddy Riley bewerkt tot de huidige single.

Meteen na de release verschenen er in de media diverse beweringen (o.a. van zijn familieleden) dat het niet ingezongen zou zijn door Michael Jackson en dat de single nooit de goedkeuring van Michael zou hebben gekregen.

Deze controversie geeft Breaking News de nodige aandacht en ik ben benieuwd of dat het allemaal waard is.

De Breaking News single

Ok, dit is de nieuwe single van Michael Jackson:


Het embed onvriendelijke $ony is na een weekje alweer bezig om alle exemplaren van YouTube te halen, dus de bovenstaande video kan helaas elk moment verdwijnen. In dat geval kun je zelf nog even zoeken. Hmm, zou Michael het dan toch niet zelf hebben ingezongen?

Wat vind ik van de Breaking News single?

Ik vind het (studio) intro, met de diverse reporter stemmen, best aardig en het geeft het nummer een spannende opbouw. Ook de beat die daarna wordt ingezet en de strijkinstrumenten (of samples) klinken best fraai.

Verder maken de in-adem geluiden en de kenmerkende ooooh en hi-hi-hiii klanken het tot de herkenbare stijl van Michael Jackson.

Tekstueel vind ik het ook interessant, omdat het een terugkerend thema bevat (o.a. ook in Leave Me Alone) waarin Michael Jackson zich afzet tegen de media.

Ondanks dat Breaking News wat productie betreft me te eh, eigentijds klinkt en ik het refreintje een beetje vind tegenvallen, vind ik het wel een van de betere liedjes die ik de afgelopen 10 -15  jaar van Michael Jackson heb gehoord.

Michael album

Michael Jackson - Micheal albumOh ja, deze promo single Breaking News is de voorloper van het Michael album dat in december uit moet komen. Daarnaast is Hold My Hand, een me weinig zeggend duet met Akon, als officiële single van dit album uitgebracht.

Volgens Wikipedia zal het album opnamen bevatten van Michael uit de periode 2001-2009 en ik ben wel benieuwd hoe Michael Jackson op dat album zal worden geproduceerd.

Eerlijk gezegd verwacht ik dat hij, net als op de Breaking News single te eigentijds geproduceerd zal zijn, waardoor het me vermoedelijk niet heel veel zal doen.

Dat heeft waarschijnlijk te maken met mijn nostalgie naar zijn Off The Wall, Thriller en Bad periode. Op latere (niet door Quincy Jones geproduceerde) albums kreeg Michael een steeds met de tijd mee veranderend geluid, wat me minder aansprak en ik langzaam afhaakte als liefhebber.

Maar toch, ik ben wel benieuwd naar dit album.

Nu jij

Wat vind jij van de Breaking News single en kijk je uit naar zijn nieuwe album?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wat is het beste verzamel album van Michael Jackson?
-Is Michael Jackson de Elvis van mijn generatie?
-Welke single van Michael Jackson zal nu worden uitgebracht?

Een reactie

  1. Nee, ik vindt dit nummer niet echt om een gat van in de lucht te springen

Reageer op dit bericht!