• 25
  • Aug, 09

Wanted van Jessie James lijkt op Christina Aguilera en Katy Perry

Wanted - Jessie James singleVia Billboard.com vernam ik van de buzz rondom opkomend sterretje Jessie James. Haar single Wanted kwam deze week de US top 40 binnen en haar titelloze debuutalbum bereikte er de 23e plaats.

Wanted is eigenlijk een vrij oppervlakkig liedje, maar wel interessant genoeg om over te bloggen omdat Jessie me doet denken (m.b.t. imago en stem) aan respectievelijk Katy Perry en Christina Aguilera.

Jessie James Wanted video

Vanzelfsprekend is er een video van Wanted verschenen, en graag had ik je deze video hier laten zien, waar het niet dat platenlabel Universal een Sony-streek heeft uitgehaald, door deze video op YouTube een Insluiten op verzoek uitgeschakeld status te geven. Vandaar dat je hier alleen een geluidsfragment vindt.

Let er even op hoe het thema en het liedje prima passen bij Katy Perry en hoe sterk haar stem lijkt op die van Christina Aguilera:

Oh ja, de officiele video kun je hier bekijken.

Jessie James album

Jessie James albumHaar titelloze debuutalbum ligt in het verlengde van de Wanted single, waarbij ze behalve het jonge pop publiek, ook het poppy-country publiek wil aanspreken. Zo hoor je in een aantal liedjes banjo’s voorbij komen en hoor je teksten als If You Wanna Be My Cowboy (uit: My Cowboy) en het niet geheel nieuwe “is that a gun in your pocket or are you just happy to see me” (uit: Bullet dat mede geschreven is door Katy Perry).

Eigenlijk zijn de meeste liedjes van haar debuutalbum erg oppervlakkig, en klinkt het als een country-pop uitvoering van het debuut album van Christina Aguilera uit 1999.

Succes in Nederland?

Zoals de video van Wanted al duidelijk maakt, zal ze het vooral moeten hebben van haar knappe koppie en dito verschijning. Daarbij is die Wanted single een van de aanstekelijkste nummers en ik ben benieuwd of het in Nederland ook aan zal slaan.

Wat denk jij?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-I Kissed A Girl – Katy Perry
-Waking Up In Vegas met Katy Perry
-Hot N Cold – Katy Perry is meer dan een eendagsvlieg

3 reacties

  1. God ja, net Christina A. Maar dan minder goed natuurlijk, maar ze heeft dan ook nog 10 jaar de tijd om net zo goed te leren zingen. Je hoort dat alle ‘moeilijke’ stukjes in het liedje zo vervormd zijn dat je niet hoort dat ze het net niet redt. Haar stem is trouwens sowieso flink verdraaid zo te horen.

    Hoewel het live nog best goed is: http://www.youtube.com/watch?v=hh3w383oF58

    Ik moet ook aan Natalie Imbruglia denken, kennen we die nog?

  2. Hmm, kan niet echt zeggen dat het me bijzonder veel doet. Ontzettend 13-in-een-dozijn. Zou kunnen dat het een klein hitje wordt, maar erg veel zal het denk ik niet gaan doen in de hitlijsten.

  3. Kijk, ik hoor toch wel een verschilletje: http://www.youtube.com/watch?v=pFi8NOJqMxM

Reageer op dit bericht!