• 27
  • May, 09

Waking Up In Vegas met Katy Perry

Waking Up In Vegas - Katy Perry singleNa haar doorbraak met I Kissed A Girl, het even succesvolle Hot N Cold en het ietwat tegenvallende Thinking Of You, keert Katy Perry met Waking Up In Vegas weer terug met een poppy en luchtige single. In de VS steeg het nummer laatst van 51 naar 13 en lijkt het daar een grote hit lijkt te gaan worden.

In ons landje worstelt het nummer thans in de Tipparade, maar wellicht zal een verwachte toename in airplay ervoor zorgen dat Waking Up In Vegas in Nederland ook een grote hit wordt.

Waking Up In Vegas trailer?

Ja, je leest het goed, voordat de clip uitkwam werd eerst een trailer van Waking Up In Vegas uitgebracht:

Waking Up In Vegas video

En niet lang daarna verscheen de officiĆ«le video, die met een speelduur van 3.20 drie keer zo lang duurt als de trailer. Enfin, het is een hervertelling van het bekende rags to riches en andersom verhaaltje in Las Vegas, waar stervelingen zoals jij en ik alleen maar van kunnen dromen (denk aan de 2 Lamborghini’s die je hierin ziet, zucht).

Het valt me overigens op dat Katy het heeft over I lost my fake ID en ik vraag me af waarom de 24 jarige Perry een fake ID nodig heeft. :mrgreen:

Bewijzen

Katy Perry Waking Up In VegasEnfin, Katy Perry had het geluk dat haar I Kissed A Girl en Hot N Cold singles mede geschreven en geproduceerd werden door de hitfabrikanten Dr. Luke en Max Martin en die nummers werden (daardoor) ook wereldhits.

De daarop volgende single Thinking Of You (een ballad) viel commercieel gezien flink tegen, o.a. door het serieuze(re) thema en het ontbreken van haar bekende poppy sound.

Met Waking Up In Vegas keert ze (daarom) terug naar een luchtiger thema en dito video. Dit nummer is overigens (mede-)geschreven door Andreas Carlsson en Desmond Child waarmee ze kan bewijzen dat ze niet volledig afhankelijk is van de Midas handen van Dr. Luke en Max Martin. Hoewel ik dit nummer minder aanstekelijk vind dan IKAG en HNC denk ik dat dat wel gaat lukken.

Toch is Waking Up In Vegas weer een veilige terugkeer naar haar poppy sound, en ik ben benieuwd of ze met een volgende single of album kan bewijzen dat ze meer is dan een poppy zangeres.

Wat vind jij eigenlijk van Waking Up In Vegas?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-I Kissed A Girl – Katy Perry
-Wanted van Jessie James lijkt op Christina Aguilera en Katy Perry
-Hot N Cold – Katy Perry is meer dan een eendagsvlieg

Een reactie

  1. Mwah, gaat…

Reageer op dit bericht!