• 03
  • Oct, 08

Hot N Cold – Katy Perry is meer dan een eendagsvlieg

Hot N Cold - Katy Perry nieuwe single, meer dan een eendagsvliegHot N Cold is de nieuwe single van Katy Perry en na het zien van de bijbehorende video die gisteren in première ging, is me duidelijk geworden dat Katy geen eendagsvlieg is.

In eerste instantie dacht ik dat het bij het succes van haar wereldhit I Kissed A Girl zou blijven, omdat dit nummer zo enorm werd gepromoot (airplay, ringtone banners e.a.) dat er wel eens snel sprake van overkill kon zijn. Daarbij doet haar album (One Of The Boys) het lang niet zo goed als de I Kissed A Girl single, wat zou kunnen duiden op een publiek dat de single leuker vindt dan de artieste. En dat lijkt me geen goed uitgangspunt voor een lange carrière.

Maar enfin, de opvolgende single Hot N Cold heeft genoeg ingrediënten om ook een grote hit te worden, waaronder de opmerkelijke video.

Ingrediënt nr. 1: Opmerkelijke Hot N Cold video

Katy Perry en haar management zullen vast gerealiseerd hebben dat het erg belangrijk is met een goede opvolger te komen voor I Kissed A Girl, en kwamen met dit mini bruiloft filmpje van Hot N Cold voor de dag:

Ok, de clip is zoetig, met name het einde, maar het zal toch een bepaalde doelgroep (tiener meisjes?) gaan aanspreken. Daarnaast vind ik het achtergrond dansgroepje bestaande uit bruiden met honkbal knuppels leuk gevonden.

Ingrediënt nr 2: Aanstekelijk nummer

One Of The Boys - Katy PerryHot N Cold is een aanstekelijk en radio vriendelijk nummer. Toen ik haar album One Of The Boys voor het eerst beluisterde, viel het nummer me meteen al op als een van de aanstekelijkste en toegankelijkste nummers van dat album. Niet toevallig is dit nummer, net als I Kissed A Girl, ook mede-geschreven door Max Martin.

Verder zag ik lang voordat dit nummer op single werd uitgebracht, al fan-made video’s ervan op Youtube.

Daarnaast kwam dit nummer in diverse landen al even in de hitlijsten terecht, zonder dat het op single was uitgebracht (o.a. downloads en airplay), wat dikwijls op hitpotentie duidt.

Tenslotte is dit nummer in de VS een paar weken op single uit en is nu op nr. 6 in de Billboard lijst te vinden. Dat zou kunnen betekenen dat het ook hier zou moeten aanslaan.

Ingrediënt nr. 3: Opmerkelijke tekstregel

Hot N Cold - Katy Perry nieuwe singleEerlijk gezegd is de tekst van Hot N Cold niet zo opmerkelijk, zelfs niet het gegeven dat Katy de zin Used to laugh ’bout nothing kan laten rijmen op Now your plain boring.

Echter, de tekst bevat een regeltje dat vele luisteraars wel moet opvallen:

You PMS like a b*tch

Ik las overigens dat in de single versie dit b-woord vervangen is door ‘chick’, maar ik hoor dit nog niet in de video. Enfin, dit ene zinnetje zal het nummer veel goed doen, omdat hier over geschreven gaat worden. Ik weet nog dat ik m’n oren spitste toen ik dit voor het eerst hoorde en dat zal ongetwijfeld bij veel luisteraars, diskjockeys en playlist-samenstellers het geval zijn.

Conclusie: Hot N Cold wordt een hit!

Hoewel dit nummer waarschijnlijk niet zoveel deuren zal openen als het marketing-technisch briljante I Kissed A Girl, heeft Hot N Cold genoeg in zich om ook een grote hit te worden. Daarmee bewijst Katy Perry dat ze geen eendagsvlieg is en heeft ze wat mij betreft genoeg momentum opgebouwd om velen te laten uitkijken naar haar belangrijke tweede (pop)album.

Dissidente meningen?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-I Kissed A Girl – Katy Perry
-Waking Up In Vegas met Katy Perry
-Wanted van Jessie James lijkt op Christina Aguilera en Katy Perry

5 reacties

  1. vind het niks

  2. Wat een flut nummer. Die beat is echt triest. Pink, maar dan crap. En hoor dat Cher-effectje in het tweede couplet. Brrr. De clip is wel melig trouwens.

  3. Net te laat voor de zomer, maar volgens mij wel hitpotentie. Daarmee valt het ongeveer ‘by default’ buiten mijn favorietenlijst 😉

  4. jullie lullen echt het is een suuuuuuuuper nummer 😆 een super liedje en ook een super klip !!!!!!!!!! 😈

  5. Ik ben Anoniem.

Reageer op dit bericht!