• 12
  • Dec, 07

Goo Goo Dolls – Greatest Hits Q & A

Q: Waar ken ik de Goo Goo Dolls ook al weer van?

A: De Goo Goo Dolls zijn in Nederland alleen bekend van hun enige hit Iris uit 1998.

Q: Iris?

A: Ja, Iris, dat nummer dat dankzij de film City Of Angels een wereldhit werd, met o.a. deze tekstregels:

And I don’t want the world to see me
Cause I don’t think that they’d understand
When everything’s made to be broken
I just want you to know who I am

Greatest Hits recensie - Goo Goo DollsQ: Oh, dat nummer. Die ken ik ja. En die hebben nu een Greatest Hits uit?

A: Ja, want in de V.S. hebben ze meerdere hits gescoord, zoals Slide, Black Balloon, Here Is Gone en het mooie Name.

Q: Die ken ik allemaal niet. Is dat wat?

A: Het is wel een aardig album. Ik heb iets met akoestische gitaren, en de Goo Goo Dolls doen daar leuke dingen mee. Name kende ik al voordat ze in Nederland doorbraken (ze braken daarmee in de V.S. door) en vind ik het mooiste nummer.

Overigens, Iris, wellicht het meest bekende nummer, vind je als laatste track op dit greatest hits album. Goo Goo Dolls - Greatest Hits recensieDat is opmerkelijk, omdat de grootste hits meestal vooraan op verzamel albums te vinden zijn. Hierdoor vraag ik me af of de band dit nummer te vaak gehoord en gespeeld heeft en dat ze vermoeden dat dit ook geldt voor de fans, waardoor ze het maar als laatste nummer op het schijfje hebben geplaatst. Grappig eigenlijk, want bij live concerten is het gebruikelijk dat bands hun grootste hits op het einde ten gehore brengen, terwijl dit op verzamelalbums meestal andersom is.

Q: Oh, ok.

A: Zal ik anders iets laten horen en zien van de Goo Goo Dolls?

Q: Graag!

A: Ok, hierbij de clip van het mooie Name:

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Wat er mis is met de Greatest Hits van Springsteen & The E Street Band
-Absolute Greatest van Queen is net-niet perfecte 1-CD verzameling
-Madonna Greatest Hits Volume 3 ?

Reageer op dit bericht!