• 02
 • Nov, 09

Top 3 meest verschrikkelijke muziekinstrumenten

Top 3 meest verschrikkelijke muziek instrumentenIn de popmuziek worden veel verschillende muziekinstrumenten gebruikt. Een aantal daarvan kan ik prima als solo instrument aanhoren (piano, gitaar) en andere hoor ik liever als ondersteunend instrument (mandoline, blokfluit etc.)

Nu heb je ook instrumenten waarvan het bespelen van slechts een enkele noot al tot een flinke irritatie leidt.

Ik heb hier over nagedacht en deze verschrikkelijke instrumenten eens op een rijtje gezet. Dit is mijn top 3:

Nummer 3: De accordeon

Accordeon instrumentDe accordeon is wat mij betreft de vertegenwoordiger van de piraten muziek. Ik heb helemaal niets met dit genre, o.a. door de niet verrassende teksten en vooral door de klank van de accordeon. Enfin, luister maar eens naar de Vogeltjes dans en je weet wat ik bedoel.

Ik moet wel zeggen dat er uitzonderingen zijn. Zo kan ik prima luisteren naar dit instrument in een ondersteunende rol op platen alsΒ Bruce Springsteen Live In Dublin en Graceland (Boy In The Bubble etc.) van Paul Simon.

Nummer 2: De doedelzak

Doedelzak instrumentIemand zei ooit dit over de doedelzak:

De doedelzak is het enige instrument waarbij je niet kan horen of de persoon die het bespeelt les heeft gehad.

En ik beaam dat. Daarnaast is het oeuvre van doedelzak klassiekers vrij beperkt, waardoor je elke keer hetzelfde Amazing Grace of Mull Of Kintyre hoort.

Enfin, je kan er tot bepaalde hoogte nog wel leuke dingen mee doen, zoals in dit grappige filmpje, maar het geluid van dit instrument blijft toch verschrikkelijk!

Nummer 1: Draaiorgel

HetDraaiorgel draaiorgel is het meest irritante muziekinstrument dat ik ken en mensen die dicht bij winkelstraten wonen, weten hopelijk wel wat ik bedoel.

Het is een mij niet rakende vorm van gefloten nep-vrolijkheid uit een kastje, begeleid door het ritme van een centenbakje.

Daarbij zijn de draaiorgelspelers niet eens muzikanten, omdat dit met een soort ponskaarten werkt, en de speler alleen maar aan het wiel hoeft te draaien.

Eigenlijk zijn die spelers daarmee een soort ouderwetse disc-jockeys die plaatjes draaien, maar wellicht niet door hebben dat de populaire muziek toch redelijk veranderd is in de afgelopen 200 jaar.

En jij?

Welk muziekinstrument vind jij het verschrikkelijkste?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Top 3 dansbare muziek voor een bruiloft
-Met welke muziek blaas jij je buren weg?
-Top 5 liedjes voor het hardlopen of joggen

7 reacties

 1. Oh, wij hadden heel mooi doedelzak bij onze trouwceremonie (inclusief Amazing Grace!) en het was supermooi. Daarnaast hoort doedelzak bij mijn ervaring van het nieuwe jaar (om 1 uur s nachts bij Jools Holland).

  However, dat draaiorgel mag van mij op 1 blijven staan. Brrrrr.

 2. Draaiorgels kunnen mijn plezier in winkelen totaal vernielen. Wat een irritante muziek komt daar uit zeg!

  Ik heb ook regelmatig dat ze mij achtervolgen. Dan ben ik net nietsvermoedend rustig aan het winkelen aan het begin van de Herestraat en komt er zo’n takkeding precies voor de deur van die winkel staan.
  Dus ik naar een andere winkel een stukje verderop.. Komt ie daar voor de deur staan! Arg!

  En volgens mij vinden ze het zelf ook takkeherrie, want ze gaan er altijd met die centenbakkies doorheen rammelen.

  Doedelzakken daarentegen zijn best cool! Je hebt alleen een hoop slechte doedelzakspelers die maar een paar liedjes weten.
  Maar daar kun je een instrument niet op afrekenen. Als we zo’n lijstje maken moeten bijna alle blaasinstrumenten en keyboards er ook op πŸ˜‰

 3. Waarom lees ik niks over triangels? πŸ˜›

 4. Interessante dissidente opvattingen over de doedelzak, maar mijn mening blijft vooralsnog ongewijzigd. 😎

  Ik heb eerlijk gezegd ook nog even gedacht over de triangel, maar die valt buiten mijn top 3, wellicht omdat ik die minder vaak hoor als solo instrument.

 5. Dat draaiorgelmuziek oud is, is niet helemaal waar. Moderne nummers worden ook geregeld op orgel uitbracht: Denk hierbij aan nummers van: Caro Emerald, Britney Spears en andere.

 6. @Pierement: goed punt. Ik hoor idd ook regelmatig nieuwerwetse liedjes op die orgels. Maar het blijft dan nieuwe wijn in oude zakken. Ik bedoel daarmee dat de uitvoering (instrumentatie) wel ouderwets blijft klinken. 😎

 7. πŸ™ Jammer als je denkt dat de accordeon hoofdzakelijk te horen is in Piratenmuziek
  In de klassieke Muziek,Jazz is het een zeer geliefd instrument
  Wel kan ik mij indenken dat U er niet enthousiast door wordt
  Maar Generaliseren is wel weer et andere uiterste

Reageer op dit bericht!