• 23
  • Jul, 07

Bruce Springsteen & Co – Live in Dublin

Bruce Springsteen is sinds de mid jaren 70 een rock-icoon, en heeft vele mooie dingen gedaan, maar zelden heeft hij me zo weten te verrassen als met deze dubbel live CD.

Bruce Springsteen & Co - Live in DublinDeze basis van dit album wordt gevormd door de nummers van Bruce’s vorige album, The Seeger Sessions, waarop hij folk covers van Pete Seeger ten gehore brengt. Dit wordt verder aangevuld met aantal geheel bewerkte Springsteen nummers, bijvoorbeeld het muzikaal onherkenbare latin-folk klinkende ‘Blinded By The Light’. Naast een verbazend aantal verschillende stijlen, passeren er ook veel verschillende instrumenten de revue: gitaren, banjo’s, blazers, allerlei fluitjes, violen en zelfs een gospel-achtig koortje. Daarbij is dit bij mijn weten zelfs de eerste keer dat ik een accordion niet storend vind.

Dit live album is opgenomen in Dublin, en het is goed te merken dat deze uitvoeringen goed aansluiten bij de Ierse folk traditie, gezien het hoge meezinggehalte van het Ierse publiek. Daarnaast klinken de bandleden ook alsof ze het ontzettend naar hun zin hebben. Ik word er in ieder geval erg vrolijk van en wat mij betreft mogen meer rock-sterren met een carriere van 30+ jaren dit soort uitstapjes doen, om hun publiek te blijven verrassen.
Hmm, nu moet ik maar eens op zoek naar een album van Pete Seeger waarop de originele versies te vinden zijn.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Magic – Bruce Springsteen
-Bruce Springsteen – The River live in 1985
-Het album Working On A Dream van Springsteen is erg optimistisch

Reageer op dit bericht!