• 04
 • May, 09

Top 3 dansbare muziek voor een bruiloft

Top 3 dansbare liedjes voor een bruiloftEen vriendin gaat binnenkort trouwen en vroeg aan alle genodigden een top 3 dansbare muziek voor haar bruiloft samen te stellen.

Voor een muziekliefhebber als ik is dat natuurlijk een mooie gelegenheid om hier eens goed over na te denken er een blogje over te schrijven.

Hmm, welke 3 liedjes zal ik eens kiezen?

Eisen aan dansbare bruiloft muziek

Ok, ik had eerder al eens geschreven over een top 5 bruiloftliedjes en welke 5 liedjes ik niet op een bruiloft wil horen, maar ditmaal gaat het om een drietal dansbare bruiloft liedjes.

Ik kwam eerder al tot de conclusie dat wanneer ik wil gaan dansen op muziek, 50’s rock & roll of 70’s disco me het snelste aan het dansen brengen. Stel ik daarbij de aanvullende eis dat de muziek ook een zo groot mogelijke groep moet aanspreken, dan blijven volgens mij de disco feest nummers over. Daarbij besluit ik ook dat de titel van het liedje toepasselijk moet zijn voor een bruiloft.

Mijn top 3 dansbare bruiloft muziek

Uiteindelijk ben ik tot deze 3 dansbare bruiloft liedjes gekomen:

1. I’m So Excited – Pointer Sisters

I'm So Excited - Pointer SistersOk, dit nummer stamt uit ’82 en is daarmee niet helemaal jaren 70 disco, maar het borduurt er wel op voort. Bovendien werkt dit nummer volgens mij vrij goed op soortgelijke feestjes.

Oh ja, de single en de video geven me de indruk dat de kledingstijl van de Pointer Sisters van grote invloed is geweest op die van Whitney Houston, die toen nog moest doorbreken.

2. You’re the First, the Last, My Everything – Barry White

You're The First, The Last, My Everything - Barry WhiteUit 1974, wellicht de grootste disco klassieker van Barry White. Het is wellicht over the top, maar in de juiste stemming zal het refrein toch even de ogen van de bruid en bruidegom bij elkaar moeten brengen.

3. We Are Family – Sister Sledge

We Are Family - Sister SledgeZeg je disco avond, dan hoort er iets van Chic gedraaid te worden. Le Freak leek me niet zo toepasselijk, Good Times iets te saai en de rest te onbekend. Dus koos ik voor Sister Sledge, eigenlijk een soort dochteronderneming van Chic, met We Are Family. Hoe toepasselijker kun je het maken?

Bonus track: King Of My Castle

Oh ja, ik dacht ook nog aan King Of My Castle van het Wamdue Project. Deze past totaal niet in het bovenstaande rijtje omdat het zo rond de eeuwwisseling een hit werd, maar is om twee redenen wel toepasselijk: 1. Ik weet dat de bruid dit een leuk nummer vindt/vond en 2. de titel verwijst naar een kasteel, en de bruiloft zal ook in een kasteel voltrokken worden.

Oh ja, ik hoop stilletjes dat Stand By Your Man nog even te horen zal zijn, vanwege het hoge tong-in-wang gehalte van dat nummer.

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Top 5 liedjes die ik niet op een bruiloft wil horen
-Top 5 bruiloft liedjes
-Favoriete bruiloft lied?

5 reacties

 1. Wat toepasselijk 🙂
  Barry White vereist natuurlijk ook dat alle gasten in een rijtje achter elkaar het Ally McBeal dansje doen, dat lijkt me duidelijk (en geweldig).

  Hmm, verder ga ik nog even nadenken over dans nummers voor bruiloften.

 2. Zie hier voor deze ultieme klassieker:
  http://www.youtube.com/watch?v=Jqa0vzdbe7M

 3. haha… die Barry White clone 😆

  Maar, ik dacht zelf ook aan Dan Hartman – Relight my fire of, uhhhmmm, die is wel erg fout:
  Kool & the Gang – Ladies night
  Maar ik zou er nog een hele waslijst kunnen aanvullen!

 4. Ladies Night, ja, grappig. 😆
  Ik dacht ook nog aan Voulez-Vous Coucher .. (Labelle) of Gimme Gimme Gimme (Abba) die vergelijkbaar interpreteerbaar zijn. Maar ik wilde er toch een serieuze draai aangeven, vandaar de bovenstaande top 3.

 5. Ik begin weer over mijn heimelijke genoegen: You & Me van Spargo

Reageer op dit bericht!