• 24
 • Nov, 08

Top 5 bruiloft liedjes

Top 5 bruiloft liedjesOnlangs zag ik voor de zoveelste keer het briljante Four Weddings And A Funeral. Deze film, en een bruiloft die ik eerder dit jaar meemaakte, hebben me aan het denken gezet over muziek die je op bruiloften hoort.

Welke liedjes zou een band bij voorkeur moeten spelen op een trouwerij?

Enfin, hierbij mijn top 5:
(die er morgen wellicht heel anders uit zou kunnen zien)

1. Stand By Your Man – Tammy Wynette

Stand By Your Man - Tammy WynetteSinds Four Weddings And A Funeral en de komische scene waarin een hippie paar zich onbedoeld grappig over deze klassieker van Tammy Wynette ontfermt, ben ik gek op dit nummer. Jammer genoeg is er nog steeds geen online filmpje van deze scene te vinden. πŸ™
Oh ja, leuk feitje is dat toen Tammy hiermee een Nederlandse nummer 1 hit scoorde, ze in scheiding lag van haar 3e man! Let er daarom op dat dit nummer op bruiloften met een hoog tong-in-wang gehalte moet worden gebracht. πŸ™‚

2. Let’s Stay Together – Al Green

LetOk, de tekst is niet heel verrassend, maar zou het op een bruiloft wel goed moeten doen. Voeg daar een soul stem zoals die van Al Green, de typisch begin jaren 70 blazers en vooral het aanstekelijke orgeltje aan toe en je hebt een prima nummer om de dans mee te openen.
Hmm, zou het kerkorgel daarvoor gebruikt kunnen worden?

3. Let’s Stick Together – Bryan Ferry

LetOver blazers gesproken, de band kan na Let’s Stay Together gewoon verder gaan met Let’s Stick Together, in de Bryan Ferry uitvoering.
Oh ja, indien er gerekend wordt op groeps-participatie m.b.t. het ‘honde’ gehuil dat te horen is in dit nummer, dan raad ik aan dit nummer later op de avond te spelen. Au-ooh!

4. Forever Young – Bob Dylan

Forever Young - Bob DylanOm het feest ook te voorzien van een reflectie en wellicht schuifel moment, lijkt me Forever Young van Dylan me op z’n plaats. Let ook weer even op het orgeltje in dit nummer.
Enfin, een bruiloft is meestal een begin van iets moois, maar tegelijk ook een einde van een jeugdige(re) periode. Sta daar maar even bij stil, want de tijd doet dat niet.

5. Let’s Spend The Night Together – Rolling Stones

LetOm de draak te steken met een bepaalde naiviteit die misschien aanwezig is bij wat oudere genodigden, lijkt Let’s Spend The Night Together van de Rolling Stones me een ideaal nummer om ten gehore te brengen op een bruiloft. Bij voorkeur op het moment dat bruid en bruidegom afscheid nemen van de aanwezigen en ietwat gehaast hun onderkomen elders zoeken.

Ok, nu jij

Welke liedjes zou jij graag willen horen op een bruiloft?

Lezers van dit bericht lazen ook:
-Favoriete bruiloft lied?
-Top 5 liedjes die ik niet op een bruiloft wil horen
-Top 3 dansbare muziek voor een bruiloft

50 reacties

 1. Ik ben toevallig druk bezig om na te denken over muziek voor op onze bruiloft. Maar aan deze 5 liedjes had ik nog niet gedacht πŸ˜‰
  Maar mijn top 5? euh…

 2. Gefeliciteerd, Remi! (en Cecile natuurlijk)

  In een top 5 mag “All you need is love” van de Beatles iig niet ontbreken vind ik (uit die andere geweldige film met bruiloft, Love Actually).

 3. Dank je Ilse!

  All You Need Is Love, ja natuurlijk. Maar als we het toch over Love Actually hebben: God Only Knows van The Beach Boys.

  Uhm. If I Ain’t Got You – Alicia Keys, White Diamond – Kylie, You & Me – Spargo ;p, Secret Smile – Semisonic. Veel meer bevat mijn iTunes toch niet, zo blijkt nu.

 4. Dat zijn ook leuke toevoegingen. Ik bedacht me later dat ik
  Matrimony van Gilbert O’ Sullivan, met een grappige tekst, ook wel toepasselijk vond.
  Hmm, ik zit wel in de 70s en 60s hoek zie ik.

 5. Als we het dan toch over Dylan hebben, dan denk ik aan “Wedding Song”…

 6. Dank je Ilse!

  Ik ben nog op zoek naar een goed punknummer dat bruiloftwaardig is. Is best lastig, maar ik vind dat een punknummer niet mag ontbreken!

 7. @Remi: Stand By Your Man in de uitvoering van Me First and the Gimme Gimmes wellicht? πŸ™‚

  Of anders White Wedding van Billy Idol?

 8. @Floater: Goed nummer, en toepasselijk. Maar ik dacht in eerste instantie aan iets bekendere nummers (hitsingles), zodat dit een grotere groep zal aanspreken. Zo dacht ik ook nog om ‘The Groom’s Still Waiting At The Altar’ (van Shot Of Love) met een knipoog te brengen, maar die is ook niet echt heel bekend.

  @Jeroen: Ja, dat is een leuke suggestie, de MF&GGs versie van Stand By Your Man is daarvoor wel erg leuk. (de clip hoort er niet bij, maar kon geen andere vinden).
  Aan White Wedding had ik ook gedacht, beetje milde 80s punk, maar in Nederland net niet bekend genoeg dacht ik. Wel aardige creepy clip.

 9. Ik zit te denken aan butterfly kisses van Bob Carlisle. De songtekst spreekt me erg aan, en mijn vader en ik hebben ook een hele bijzondere band.

 10. Gaaf Chantal! Ik ga 18 juni trouwen en zal op ‘butterfly kisses’ door mijn vader de kerk binnengebracht worden πŸ˜‰

 11. Hallo,
  ik kom toevallig op deze blog terecht omdat ik aan het googlen was naar trouwsites waarop ik een link kan zetten naar mijn duo Cotton Rose, waarmee ik o.a. speel op huwelijksceremonies en recepties. Dus eh… als ik zo vrij mag zijn om even reclame te maken? πŸ™‚ (…als dat niet de bedoeling is dan moet je m’n berichtje maar deleten en bij deze mijn excuses).

  Neem gerust even een kijkje op onze website http://cottonrose.lisethhorsten.nl , daar staat o.a. een lange repertoirelijst, ter inspiratie πŸ˜‰
  Daarnaast kunnen wij van (bijna) elk nummer een eigen bewerking maken; punk moet ook lukken, haha! Daar zijn we wel voor in eigenlijk, leuk! πŸ˜†

  Wie weet tot ziens dames en heren trouwlustigen?groetjes, Liseth

 12. Ik hoor bij jou van Marco Borsato mag absoluur niet ontbreken

 13. @ Remi

  Probeer Good Riddance (Time of Your Life) van Green Day

  Als je van punk houdt moet die band je wel aanspreken πŸ™‚

 14. Christina Aguilera met het prachtige “The Right Man”, optimum voor het binnenlopen in de kerk of stadhuis!

 15. Halo van Beyonce! Heel mooi nummr voor in de kerk of gemeentehuis.

 16. you make me feel brand new – van Simply red vind ik fantastisch mooi

 17. Ik ben ook op zoek naar mooie muziek voor ons huwelijk. Ik zie dat jullie Tammy ook gebruiken, ik en mijn vriend vinden het hele mooie muziek (we houden allebei van muziek uit de ’50 en ’60 jaren) maar ik kan me niet zo vinden in de tekst. Ik denk op dit moment meer aan de Beatles (in de begintijd) maar ik moet er nog goed over nadenken.

 18. @Ilse: Zoals uit de bovenstaande reacties blijkt heeft ieder hier een eigen smaak, en dat maakt elke bruiloft weer anders.

  Ik ben erg benieuwd aan welke begintijd-Beatles liedjes je denkt. Ik heb even zitten pluizen in mijn collectie en dit lijken me aardige keuzes die net niet te bekend zijn:
  -And I Love Her
  -All My Loving
  -I Wanna Be Your Man
  -I Won’t Be Long
  -Till There Was You

 19. En een tip: check altijd even de teksten voor de nummers voor de belangrijke momenten, zoals in kerk en first dance enzo. Even wat reacties op hierboven genoemde nummers:

  Good Riddance (Time of Your Life) van Green Day is inderdaad een populair bruiloft nummer (zo blijkt na research) maar gaat natuurlijk duidelijk over een break up waar de zanger vervolgens verbitterd over is. De titel is al een aardige hint: Good Riddance, ofwel “opgeruimd staat netjes”.

  Christina Aguilera met het prachtige “The Right Man”. Ja, indeed, maar dan niet spelen als je vader je wegbrengt, want het nummer gaat nu juist over dat haar vader een klootzak is, waardoor ze nu in haar eentje naar het altaar loopt ipv aan de arm van papa, en dat ze zo verbaasd is dat ze toch nog een Right Man gevonden heeft ondanks haar jeugdtrauma’s aan haar gewelddadige vader:

  “So many years have gone by
  Always strong, tried not to cry
  Never felt like I needed any man
  To comfort me in life
  But I’m all made up today
  A veil upon my face
  But no father stands beside me
  To give this bride away

  Well I’m standing in the chapel
  Wearing my white dress
  I have waited for this moment
  With tears of happiness
  Here I leave behind my past
  By taking the chance
  I’ve finally found the right man

  Thoughts racing fast through my mind
  As I’m gazing down the aisle
  That my future will mend the memories
  Torn between father and child”

  Moraal van het verhaal: check your lyrics

  Zo ben ik nog steeds verbijsterd dat het programma Samenwonen het woeste break up nummer Good Luck van Basement Jaxx als tune gebruikte. C’mon!

 20. Dat is inderdaad een goeie!
  😈
  ik ben ook naar nummers voor de ceremoni op zoek, maar heb nog even tot mei 2010! πŸ™‚

 21. Zelf vind ik butterfly kisses erg mooi
  En bij het tekenen from this moment van shania twain.
  Ook vind ik a whole new world, wel van disney maar een mooi nummer hoor..Zelf trouwen we 10-09-2010

 22. Beetje anders dan anders maar zoΒ΄n goed nummer,
  Let’s Get Married van de Proclaimers..

 23. butterfly kisses super mooi liedje mijn vader geeft mij weg dus past heel mooi. tijdens het tekenen wil ik pak maar mijn hand van nick en simon draaien.omdat je het samen moet doen om iets te bereiken.

 24. Have a little faith in me van Jewel, Vivo per lei van Andrea Bocelli en Helene Segara. Nummers van Trijntje Oosterhuis sings Burt Bacharach en natuurlijk Have I told you lately van Van Morrisson

 25. ik ga zelf over twee weken trouwen en was net op zoek naar muziek voor bruiloften toen ik deze site tegenkwam πŸ™‚
  stand by your man heb ik ook in de lijst staan, maar dan wel de punkversie van Me First And The Gimme Gimmes (MFATGG) wel zo leuk πŸ™‚ succes!

 26. Zomaar van marco borsato magische tekst heerlijk ritme

 27. Hallo! wij trouwen vrijdag a.s.
  gemeentehuis doen we guus meeuwis voor haar ( frans halsema origineel), vivo per lei van Andrea Bocelli met tekenen en bij vertrekken Love van Joss Stone.

  We starten de avond met een openingsdans ( de quickstep) met Your the one that i want van Grease.

  Ik ben ook gek op A whole new world van Disney! Heel veel succes en plezier allemaal!

 28. @Aaltje: Veel plezier vrijdag!

 29. Have I told you lately – van morrison

 30. Wij hebben morgen in het gemeentehuis gekozen voor:
  1. Snow Patrol – Just say yes
  2. The four tops – Reach out i’ll be there
  3. Bryan Ferry – Let’s stick together

  Let’s rock!

 31. 😈 @Lennart: Leuke lijst. ‘Just Say Yes’ vind ik bijzonder leuk gevonden. Veel plezier morgen.

 32. openingsdans : Righteous Brothers – Unchained Melody

  en op ‘t stadhuis : easy – faith no more
  en leann rimes – how do i live without you
  offspring – want you bad

  groetjes!

 33. Ik ben nog op zoek naar mooie nummers. Met de nummers hierboven kan ik wel wat.
  Welke er nog zeker bij moet: Para Tu Amor – Juanes

 34. Mijn vriend en ik trouwen op 30 juni aanstaande
  We zijn nog een beetje aan het zoeken maar we zitten te denken aan:
  angel by my side – Do (waarop ik wordt weggegeven door mijn vader)
  Vivo per lei – Andrea Bocelli (tijdens ceremonie)
  Everything I do – Brian Adams (tijdens ceremonie)
  Can you feel the love tonight – Elthon John (afsluiting ceremonie)

 35. @elise: Veel plezier op 30 juni.

 36. hai allemaal , als betaalbare muzikant die naast kroegen ook veel (huwelijks) feesten opluistert moet ik zeggen dat ik naast het obligate you never walk alone moment ook vaak een schuifeltje als ; need your love so bad -fleetwood mac of feel- robbie williams inzet op momenten dat de vloer iets minder gevuld is en daarna weer even gas op de plank met disco inferno -the trammps of satisfaction – rolling stones ,dat werkt altijd.
  ik speel ook minder verwacht repertoir maar daarvoor verwijs ik jullie naar mijn website of you tube!
  groetjes allemaal , en wie weet zien wij elkaar op een feest! eric ekkerman

 37. Hallo allen,

  Leuke blog Peter!
  In mijn werk als weddingplanner houd ik me veel bezig met bruiloft liedjes. Ik heb zelf ook een top 10 samen gesteld.

  1. just say yes – Snowppatrol

  2. Heaven – Bryan Adams

  3. My one and only love -Sting

  4. Canon in D – Pachelbel

  5. What A Wonderful World – Louis Amstrong

  6. When A Man Loves A Woman – Percy Sledge

  7. Beautiful Day – U2

  9. You’re my best friend – Queen

  10. (Everything I Do) I Do It For You – Bryan Adams

  Als je eens zin hebt om eens op mijn langs te komen dan ben je van harte welkom:
  http://www.weddingplannerblog.nl/bruiloft-liedjes-top-10/

 38. 😈 Dank voor je top 10! πŸ™‚

 39. Sade kiss of live en cherish the day.. zoo mooi

 40. Roy Orbison – You Got It

 41. beste mensen
  vergeten we butterlfy kissis van bob carlisle en
  dochters van marco borsato niet
  ik ben zelf vader van 2 zoons en 2 dochters ben dus een emotionele pannekoek geworden hahahaha

 42. nou elise luister maar naar butterfly kissis echt een nummer van vader op dochter echt kippenvel!!

 43. Er zijn inmiddels al zoveel nummers opgenoemd maar ik zag dat Jamie Cullum met ”Everlasting love” nog niet was meegenomen in het lijstje πŸ˜‰

 44. Dank. Eigenlijk is het een eindeloze lijst πŸ™‚

 45. Bruiloft liedjes doet mij weer denken aan een optreden van de band waar ik destijds in speelde. Eigenlijk deden wij nooit bruiloften maar vrienden van ons vroegen of wij wilden spelen en dan doe je dat natuurlijk. Onderweg, vanuit Noord-Holland naar Twente, bedachten wij dat we eigenlijk met een quickstep moesten beginnen. Maar welk nummer is een quickstep? Na enige discussie (waaronder de vraag: wat is eigenlijk een quickstep :)) kwamen we uit op een nummer van The Rolling Stones: It’s all over now. Uitstekend nummer om een bruiloft mee te beginnen…..

 46. Klinkt toepasselijk, leuk πŸ˜‰

 47. Forever Young – Bob Dylan is mijn favoriet. Ik heb op mijn bruiloft bijna alle genoemde nummers voorbij horen komen, heerlijk. Persoonlijk vind ik klassiekers echt geweldig! De DJ die wij gehuurd hadden (via Sound4all) wist hiervan en speelde hier erg goed op in. Als gasten verzoeken deden voldeed hij hier ook aan. Op deze manier was de muziek erg divers en was iedereen tevreden, helemaal top!

 48. Hoi Peter,

  Leuke blog, mag graag lezen. Onlangs kreeg ik via Soundcloud dit nummer toegestuurd en ik moest weer even denken aan deze blog:

  https://soundcloud.com/user-807888622/ja-ik-wil

  groetjes,
  Rick

 49. Ik ga in september 2017 trouwen!

  De liedjes die wij dan willen horen zijn:

  James Blunt-Your beautifull
  John Legend- All of me
  Paul de Leeuw- Ik heb je lief.

  Misschien niet erg origineel maar perfect voor onze dag!

 50. Gefeliciteerd!
  En dat is toevallig, je lijkt ook werkzaam te zijn bij een bruidswinkel πŸ™‚

Reageer op dit bericht!